Първи урок по програмиране в Регионалната библиотека

В рамките на Европейската седмица на кодирането в Регионална библиотека „Никола Й. Вапцаров” по интересен и забавен начин в компанията на робота Финч деца направиха своите първи стъпки в програмирането. Това стана възможно благодарение на дарените от посолството на САЩ в България със съдействието на Фондация „Глобални библиотеки – България” 5 робота Финч.
Под ръководството на Галина Деликирова - системен администратор на библиотеката - децата придобиха нови знания и умения и накараха роботите да се движат, да рисуват, да изпълняват различни команди.
Finch / Финч   е нов робот за обучение по компютърно моделиране и информатика.   Дизайнът и функционалността му са резултат от четири годишно проучване на института CarnegieMellon.
Финч е малък робот, предназначен да вдъхновява обучаващи се на компютърната наука, като им предоставя осезаемо и физическо представяне на техния код. Finch има поддръжка за повече от 12 езици за програмиране , включително среди, подходящи за ученици на възраст до пет години! Финч е разработен, за да катализира широк кръг от компютърни научни познания - от влизането в основите на изчислителното мислене по целия път до написването на богато интерактивни програми.
Семинарите ще продължат с обучения на различни групи деца от Кърджали и областта.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини