Общинският съвет заседава днес, ето по кои теми

19 са точките в проекта за дневен ред на 48-ата редовна сесия на Общински съвет – Асеновград. Съветниците ще започнат заседанието с писмо от областния управител и докладните от Постоянните комисия по общинска собственост и по устройство и развитие на територията на общината.

Следва докладната от зам.-кмета Димчо Темелков относно приемане на изменение на Наредбата за организация и контрол при паркиране и престой на МПС и безопасност на движението на превозните средства и гражданите на територията на Асеновград.

Ще бъде гласувано и предложение от председателя Драгомир Георгиев за приемане на Вътрешни правила за организацията и реда за проверка на декларации и за установяване на конфликт на интереси в местния парламент.

Вицекметът Петър Бояджиев ще представи докладна за приемане на „Актуализация на Общинска програма за намаляване нивата на замърсяване с фини прахови частици /ФПЧ10/ и кадмий/Сd/ и достигане на установените норми в атмосферния въздух на територията на Асеновград“, с План за действие 2020 – 2024 г.

Съветниците ще решат и за поредното отпускане на средства за подпомагане на процедури на двойки с репродуктивни проблеми, за отбелязване на Световния ден за борба срещу диабета и за закупуване на противогрипни ваксини, глюкомери и др. за членовете на дружеството, както и на еднократна социална помощ за наемане на лице, което да полага грижи за 83-годишен вдовец, помолил за това. Мъжът е в тежко здравословно състояние, което налага постоянно присъствие на човек, който да му помага.

Заседанието започва в 09:00 ч. и ще бъде предавано онлайн от Asenovgrad.NET.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини