Лора мечтае да стане посланик на страната ни в Китай (Видео)

    Асеновградчанката Лора Тоскова, ученичка последна година във ФЕГ - Пловдив, и Станислав Макреев, възпитаник на столичното 18-то СУ „Уилям Гладстон“, гостуваха тази сутрин в "Събуди се" на Нова ТВ. Пред водещата Мартина Ганчева те разказаха за участието си в "Китайски езиков мост" - най-престижното международно състезание по китайски език. Двамата споделиха впечатленията и емоциите от престоя си в далекоизточната страна и по-специално от града, в който се проведе езиковата надпревара - Кунмин, известен още като град на цветята или град-градина.

    От ефира Лора благодари на хореографите Виолета Стамболийска и Христина Филипова от Денс студио "Косара" в Асеновград, където тренира модерен балет. Благодарение на тях талантливото момиче впечатли журито и с изпълнение на националния китайски "Танц на божура".

    Лора сподели, че мечтае да стане посланик на България в Китай, а Станислав, че наистина обожава Китай - денят му минава в учене и гледане на всякакви филми и материали, свързани с източната страна. И двамата са били силно впечатлени от местната кухня, поради което освен с подаръци са се върнали у дома и с оригинални деликатеси. Неслучайно се оказа, че най-сложният китайски йероглиф означава именно храна - вид спагети, за които няма точен превод на български. Същевременно обаче в езика няма дума "калория".

    Припомняме, че Лора и Станислав взеха участие в "Китайски езиков мост" в надпревара с отбори от 99 страни. Възпитаничката на френска гимназия "Антоан дьо Сент-Екзюпери" се класира на второ място в света след Северна Корея и първа на европейско ниво.

    Какво още споделиха двамата можете да видите във видеото.

    Източник: asenovgrad.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини