За Ева, за Мишо, за Ники

Три са кампаниите, около които се обедини цял Асеновград, а в последствие ръка протегнаха и много хора, фондации и различни организации от цялата страна. Ето какво се случва към момента с тях и начините, по които можем да бъдем съпричастни:

ЕВА ЧОЛАКОВА

4-годишното момиченце вече в Германия, където започва лечението й. Необходимите засега средства са 50 000 евро, като половината вече са събрани. Ева страда от PNET/Ewing sarcoma (Сарком на Юинг), което е злокачествен тумор. Парите са нужни за химиотерапия и лъчетерапия, но за семейството сумата непосилна. Лечението се извършва в Университетската болница в Хайделберг, Германия.

Благотворително за Ева:

В момента в читалище "Родолюбие" тече базар. Участие в него взимат всякакви хора, дарени са играчки, чорапки, книги, торбички, бижута и различни hand made-произведения.

Днес, 4-и ноември, в автомивка "АБВ" се организира благотворителен ден, а на 8-и ноември в читалище "Родолюбие" ще се състои концерт.

Дентален кабинет "Д-р Мира Иванова" предлага ваучери на цена 40 лв. Услугата срещу тях е почистване на зъбен камък и полиране. Запазването на час става на тел. 0889 70 79 58.

Дентален кабинет на д-р Бързинска "Бързинска Дентал" - ваучери на стойност 40 лв. за почистване и полиране на двете зъбни редици. Ваучерите се предлагат на базара в читалището.

Кутии за дарения: училищата "Отец Паисий", "Петко Каравелов", "Ангел Кънчев" и "Свети княз Борис I", детските градини "Надежда", "Зорница" и "Дружба", кафенетата в КЦМ и в стола на завод "Балканкар Руен", магазините "Зипи", "Cool", "Радост", магазин на ул. "Александър Стамболийски" № 61 (за млечни продукти), денонощния срещу "Шел", магазин за домашни потреби (бившия Детмаг) и намиращия се в близост Детски магазин, фризьорски салон “Лили” и салона за маникюр до него, пицария "Густо", ресторант "Tasty", кафе "Марбея", сладкарница "Нико", Club Story, Технически прегледи на Околовръстен път, магазин за авточасти пред Автогарата, хлебопекарната на Автагарата, Детски магазин срещу детската градина в Долни Воден, хранителен магазин на ул. "Мария Сарова".

Банкови сметки:
Райфайзен банк BIC: RZBBCGSF, IBAN: BG04RZBB91551009829170 За Ева Евелин Чолакова
ЦКБ BIC: CECBBGSF, IBAN: BG59 CECB 9790 40H8 6505 00 За Ева Евелин Чолакова

 

МИХАИЛ КАШИДОВ

От всеки курс на лечение в Китай Мишо има крачка напред и нещо ново, което може да прави. А като всяко дете той иска всичко, каквото види да опита. И продължава да показва, че може и повече да научи. 12-годишното момче страда от детска церебрална парализа и епилепсия. Диагнозата му е поставена, когато е на 7 месеца. Оттогава е на непрекъснато лечение и рехабилитация, но все още не може да държи главата и гърба добре изправени.

Благотворително за Мишо:

SMS с текст DMS MISHO на номер 17 777

Дарителски сметки в УниКредит Булбанк:
BIC: UNCRBGSF, IBAN: BG56 UNCR 7000 1523 3073 35 / в лева/
BIC: UNCRBGSF, IBAN: BG02 UNCR 7000 1523 3073 37 /в евро/
за Михаил Иванов Кашидов
PAY PAL: Svetla_Kashidova@abv.bg


НИКОЛАЙ ИВАНОВ

Ники е на лечение в Испания. По последна информация започва радиотерапия, с цел да се премахне появилата се непоносима болката. На 22 октомври е била последната 10 терапия, и болката значително е намаляла. Резултатът ще си проличи след 4 седмици от последната радиотерапия, когато ще има скенер. На 29 октомври Ники направи първата вливка след радиотерапията, чувства се малко отпаднал, тъй като близо месец не му е слагано лекарството. Радиотерапията обаче ще трябва да се заплати, а цената не е никак малка - 13 180 евро. Диагноза „Тежка форма рак на дебелото черво” бе поставена на младия мъж през 2011 г. След направени две операции у нас и не много оптимистични прогнози тогава му бе препоръчано лечение в чужбина. От септември 2012 г. Ники се лекува в Клиника на Университет Навара, Памплона, Испания.

Благотворително за Ники:

SMS с текс DMS NIKOLAY на номер 17 777

Дарителска сметка в Обединена Българска Банк:
В лева BIC: UBBS BGSF, IBAN: BG56 UBBS 8002 1088 4983 30, за Николай Владимиров Иванов
В евро за Испания BIC: CAIX ESBB, IBAN: ES71 2100 3693 2120 0050 5550, за Николай Владимиров Иванов
Чрез Pay pal: Vencislav_ivanov89@abv.bg
Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини