5 000 лева за Ева гласува ОбС, "Везеница" се включва с танци на открито

Предложението за отпускане на еднократната социална помощ е на зам.-кмета Мария Вълканова и идва след заявление, подадено в Община Асеновград от Емилия Чолакова, майка на 4-годишното момиченце. Гласуването му ще стане на предстоящата сесия на Общинския съвет на 21 ноември.

Поставената за цел сума от 50 000 евро, нужна за изследвания, лъчетерапия и химиотерапия на Ева, вече е събрана. За постигането й се обединиха хиляди асеновградчани, включиха се и много хора от други градове - организираха се благотворителни концерти, базари, най-различни изяви и мероприятия с единствена задача да се съберат бързо парите. Към днешна дата Ева е в Германия, където протича лечението й. То обаче ще е продължително и съответно скъпо, така че проявите на човечност и щедрост не трябва да спират дотук.

Утре, 10-и ноември, Сдружение "Клуб за танцово изкуство Везеница" организира уъркшоп по народни танци на открито. Всеки, който желае може да се включи и да потанцува заедно с танцьорите в самия център на града. На мястото ще има поставена кутия за набиране на средства за лечението на момиченцето. Танците на площад "Акад. Николай Хайтов" ще започнат в 11:00 ч.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини