„Бизнесът за Пловдив“ финансира проектирането на кръгово на две нива на пътя Пловдив - Асеновград

Областният управител Здравко Димитров проведе поредната работна среща с представители на сдружение „Бизнесът за Пловдив“, на която присъстваха и Дончо Атанасов – член на УС на АПИ, Юлиян Инджов и Паун Иванов от „ИСА – 2000“, шефът на ОПУ Пламен Райчев, зам.-областният Димитър Керин, арх. Маринов, експерти от Областна администрация и „Пътпроект“.

Срещата е втора, свикана по инициатива на сдружението, с цел бъдат изградени удобни пътни връзки на пътищата свързващи Пловдив с Асеновград и Пазарджик.

На срещата бяха обсъдени възможностите за изграждане на кръгови кръстовища на две нива, което значително ще подобри движението по натоварените трасета и ще бъдат избегнати огромните задръствания. След посочването на конкретни варианти бе взето решение в началото на идната седмица да бъде изготвено задание за проектиране на кръгово кръстовище на две нива на пътя Пловдив - Асеновград. Членовете на „Бизнесът за Пловдив“ заявиха, че са готови да финансират изготвянето проекта, за да може в най-кратък срок да стартират процедурите по неговото изграждане. Работната група ще заседава отново след дни, когато ще бъде представено и новото задание.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини