14 °C

Ето какво искат да видят асеновградчани в общинска инвестиционна програма`2019

Изображение 1 от 2

  Близо 35 млн. лева е финансова рамка на инвестиционната програма за 2019 г. В нея са включени преходни обекти, чието изпълнение продължава или пък предстои да бъде стартирано. Такива са проектите за облагородяването на кв. „Запад”, за образователна инфраструктура (ремонтни дейности по енергийна ефективност и благоустрояване на дворните пространства на 5 учебни и детски заведения), за въвеждането в експлоатация на пречиствателната станция по проекта за Водния цикъл, както и за изграждане на компостиращи инсталации и инсталации за предварително третиране на твърди битови отпадъци. Предвидени са също изграждане, ремонт и поддържане на уличната мрежа, проектиране на нови обекти и облагородяване на жизнената средата.

  Обща рамка на общинския проектобюджет е 48 537 323 лв. Предвидените приходи от делегирани за държавата дейности са 24 957 814, а местните приходи 23 579 509 лв. Разходите за държавни дейности от държавни приходи са 24 957 814 лв., за държавни дейности, дофинансирани от местни приходи, 1 295 893 лв., а за местни дейности 22 283 616 лв.

  Но публичното обсъждане вчера присъстваха десетки асеновградчани, като внесените от тях предложения за включване в инвестиционната програма са около 20. Едното касае поставяне на пътни настилки в новия квартал до стадион „Шипка”, друго е за облагородяване на междублокови пространства в кв. „Изток”, трето за изграждане на още спортни площадки и вело алея, четвърто за проектиране и изграждане на екопарк „Баделема”, друго е за ремонт на покрива на Караалановото училище и за поставяне на ограда на площадката до Метоха. Предложения има и за създаване на Градска художествена галерия в бившия ресторант „Руен” и за ремонт на ул. „Спортист” в Тополово.

  Съгласно ч. 24, (2) от Наредбата за бюджета на Община Асеновград за постъпилите предложения се съставя протокол, който ще се внесе в Общинския съвет заедно с окончателния проект на бюджета. Той ще бъде разгледан на първото за 2019 г. заседание, което ще се проведе на 30 януари, сряда.

  Източник: asenovgrad.net

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 21.11.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Днес ще подготвяте почвата за бъдещите си делови начинания. Способността ви обмислено и разумно да пристъпвате към всяко начинание ще ви бъде от полза. Акцентирайте върху възможностите си за развитие. Някои от вас ще попаднат в нова(стара) обстановка, която ще ги посрещне приветливо и радушно.
  21 ное 2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Ще погледнете от друг ъгъл на съществуващ проблем и ще ви се отдаде бързо да намерите решението му. Възползвайте се от общуването с хора, чиито възможности са безспорни в професионалната или друга интересуваща ви сфера. Бъдете внимателни и отзивчиви, за да срещнете съпричастност в делата си.
  21 ное 2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  На всеки, който ви пречи в работата му покажете, че предпочитате сами да я свършите, отколкото да слушате празни приказки. Това е начин да постигнете целите си днес. На път сте да спечелите битката, не се отказвайте. Ще получите покана за нечие тържество и то ще ви улесни в общуването.
  21 ное 2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Владейте емоциите си и не се поддавайте на чужди внушения. Вие най-добре знаете какво трябва да направите, за да доближите успеха до себе си. Заради финансови нужди някои от вас ще потърсят допълнителна работа, подпомагайки бюджета на семейството си. Толерантността и търпението ви в общуването ще убеди опонентите в правотата ви.
  21 ное 2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Постепенно финансовите ви проблеми ще се разрешат по неочакван дори от вас начин. Това ще ви даде възможност да помислите за разширяване на дейността си. Не изпреварвайте събитията и помнете, че за всяко нещо си има време.
  21 ное 2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  За мнозина от вас денят ще е приятен и няма да липсват изненади. Ще получите добра оценка за работата си, което ще се отрази положително на професионалното ви развитие. Вярвайте в себе си и дайте изява на скритите си таланти. Някой проявява не скрит интерес към вас и търси взаимност, споделете я.
  21 ное 2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  С яркото си присъствие на професионалната сцена ще привлечете вниманието на повече хора, от което делата ви няма да пострадат. Напротив, ще получите повече възможности за изяви. Въпреки умората и отегчението ще имате финансови компенсации, които ще върнат усмивката и благоразположението ви.
  21 ное 2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Ще останете поласкани от нечие внимание. Търпението и старанието ви да се справите с всяка ситуация, в която попадате ще ви помогне да не оставяте нерешен проблем. Възможно е да възникнат недоразумения, но скоро ще се изяснят причините и ще отпаднат притесненията ви.
  21 ное 2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Настроението ви днес е чудесно и доста успешно забавлявате хората около себе си. Важен ангажимент може да промени плановете ви за деня, но не допускайте това да развали настроението ви. В състояние сте да се справите с всичко, което сте намислили стига да не разпилявате енергията си за маловажни неща. Приятел ще успее да ви заинтригува.
  21 ное 2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Предстои ни спокоен ден, по време на който ще можете нормално да вършите работата си, без да ви притеснява каквото и да било. Способни сте да поемате голяма отговорност, което ще бъде прието с въздишка от колегите ви. Усилията ви ще бъдат оценени по достойнство, а това допълнително ви стимулира да покажете най-доброто от себе си.
  21 ное 2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще получите добра оценка и награда за упоритостта, с която работите по отстраняването на професионален проблем. Умората ще съпътства придобивките, но няма да съжалявате. В романтично настроение ще потърсите компанията на човек, с когото ви е приятно и ще се насладите на компанията си.
  21 ное 2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Днес ще сте творчески настроени, независимо от това с което се занимавате. Имате доста печеливши идеи, които е необходимо да осмислите обстойно. Контактите ви са ползотворни и ви обещават очаквани възможности. Замете се за работа, предстои ви да свършите много неща. Нямате никакво време за отлагане.
  21 ное 2019
  Последни новини