Ето какво искат да видят асеновградчани в общинска инвестиционна програма`2019

Изображение 1 от 2

  Близо 35 млн. лева е финансова рамка на инвестиционната програма за 2019 г. В нея са включени преходни обекти, чието изпълнение продължава или пък предстои да бъде стартирано. Такива са проектите за облагородяването на кв. „Запад”, за образователна инфраструктура (ремонтни дейности по енергийна ефективност и благоустрояване на дворните пространства на 5 учебни и детски заведения), за въвеждането в експлоатация на пречиствателната станция по проекта за Водния цикъл, както и за изграждане на компостиращи инсталации и инсталации за предварително третиране на твърди битови отпадъци. Предвидени са също изграждане, ремонт и поддържане на уличната мрежа, проектиране на нови обекти и облагородяване на жизнената средата.

  Обща рамка на общинския проектобюджет е 48 537 323 лв. Предвидените приходи от делегирани за държавата дейности са 24 957 814, а местните приходи 23 579 509 лв. Разходите за държавни дейности от държавни приходи са 24 957 814 лв., за държавни дейности, дофинансирани от местни приходи, 1 295 893 лв., а за местни дейности 22 283 616 лв.

  Но публичното обсъждане вчера присъстваха десетки асеновградчани, като внесените от тях предложения за включване в инвестиционната програма са около 20. Едното касае поставяне на пътни настилки в новия квартал до стадион „Шипка”, друго е за облагородяване на междублокови пространства в кв. „Изток”, трето за изграждане на още спортни площадки и вело алея, четвърто за проектиране и изграждане на екопарк „Баделема”, друго е за ремонт на покрива на Караалановото училище и за поставяне на ограда на площадката до Метоха. Предложения има и за създаване на Градска художествена галерия в бившия ресторант „Руен” и за ремонт на ул. „Спортист” в Тополово.

  Съгласно ч. 24, (2) от Наредбата за бюджета на Община Асеновград за постъпилите предложения се съставя протокол, който ще се внесе в Общинския съвет заедно с окончателния проект на бюджета. Той ще бъде разгледан на първото за 2019 г. заседание, което ще се проведе на 30 януари, сряда.

  Източник: asenovgrad.net

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 27.01.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Уверени в правотата на мислите си, ще поставите условие пред онези, с които работите за конкретни изпълнения и обвързаности, които ще променят резултатите ви, но в положителна посока. По този начин ще продължите спокойно напред, със защитени интереси и добре свършена работа.
  27 яну 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Днешните ви ангажименти ще ви срещнат с нови и интересни хора. Ако дейността, с която се занимавате е в сферата на услугите, изгледите за успех нарастват значително. Трудно ви е да откажете помощ на ваш близък, колкото и да сте затрупани с работа. Успявате да постигнете желаното при преговори, които отдавна водите.
  27 яну 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Трудностите ви не са непреодолими, но ще ги решите по-леко, ако потърсите съдействие. Вървите в правилната насока, нужно е още време и търпение. Станете по-дружелюбни към онези, които ви помагат и ви се възхищават. Не си давате сметка, че без тяхната енергия не бихте стигнали до там, където сте.
  27 яну 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Имате енергия, но не пренебрегвайте прекалената си натовареност. Работата ще ви погълне и това няма да се хареса особено на интимният ви партньор. Изяснете чувствата си, споделяйте повече време заедно. Финансова договореност ще повиши доходите ви.
  27 яну 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Сблъсквайки се с професионални и финансови проблеми, ще търсите начини за решаването им. Затрудненията ще ви мотивират да се мобилизирате и в тази връзка ще покажете не проявени до сега достойнствата на характера си. Избягвайте конфликтите, за да не разпилеете енергията си напразно.
  27 яну 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Неразрешени служебни въпроси ще ви подтикнат да изразите по-ясно позицията си и да приключите с тях. Аргументирано ще защитите идеята си за промяна в организацията на работното място или общият ви бизнес. Не пренебрегвайте мнението на колегите си и не се дистанцирайте, за да вървят по-гладко нещата ви.
  27 яну 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Работата ще ви спори и ще ви носи удоволствие. С пораснали финансови възможности ще се погрижите и за развлеченията на близките си. Имате добър тонус, но нещо дълбоко в душата ви кара да тъгувате. Бъдете искрени пред себе си и дайте предимство на скритите си желания. Удовлетворявайки ги ще се почувствате щастливи.
  27 яну 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Емоционални пристрастия ще ви тласнат към човек, който меко казано не ви заслужава. Не позволявайте на чувствата да замъглят разума ви и бъдете прагматични. Имайки адекватно поведение към случващото се наоколо, ще получите предимство в предстоящи събития. Ако от вас се очаква отговор – на бързайте, помислете.
  27 яну 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Делата, които сте планирали да се осъществят бързо, ще се забавят не по ваша вина. Оставете настрана вълненията на колега, който се опитва да ви натоварва с проблемите си. Едва ли можете да му помогнете, а и по-скоро той ще ви попречи да свършите част от своите намерения.
  27 яну 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Текущи проблеми ще ви поставят в условия да избирате една или друга възможност за решаването им. Пряката ви заетост също ще ви ангажира и по-малко време ще ви остава за личен живот. Доверете се на хората край себе си и не търсете причини да разваляте вече договорени условия.
  27 яну 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Проявената инициатива днес ще даде резултати, очакват ви ползотворни срещи и постигане на договорености. Доказване на професионални качества и други придобивки. Развитията в личния ви живот ще продължат и занапред, въпреки, че някои от вас не мислят така. Не са изключени здравословни неразположения, вземете мерки.
  27 яну 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Дългоочаквано събитие ще ви донесе много настроение и радостни вълнения. Възползвайте се от благоприятната обстановка, притесненията ви ще отпаднат и ще покажете най-доброто. В личен план ще си задавате много въпроси, за цената на успеха, за любовта и други не по-малко важни неща за вас.
  27 яну 2020
  Последни новини