18 °C

Ето какво искат да видят асеновградчани в общинска инвестиционна програма`2019

Изображение 1 от 2

  Близо 35 млн. лева е финансова рамка на инвестиционната програма за 2019 г. В нея са включени преходни обекти, чието изпълнение продължава или пък предстои да бъде стартирано. Такива са проектите за облагородяването на кв. „Запад”, за образователна инфраструктура (ремонтни дейности по енергийна ефективност и благоустрояване на дворните пространства на 5 учебни и детски заведения), за въвеждането в експлоатация на пречиствателната станция по проекта за Водния цикъл, както и за изграждане на компостиращи инсталации и инсталации за предварително третиране на твърди битови отпадъци. Предвидени са също изграждане, ремонт и поддържане на уличната мрежа, проектиране на нови обекти и облагородяване на жизнената средата.

  Обща рамка на общинския проектобюджет е 48 537 323 лв. Предвидените приходи от делегирани за държавата дейности са 24 957 814, а местните приходи 23 579 509 лв. Разходите за държавни дейности от държавни приходи са 24 957 814 лв., за държавни дейности, дофинансирани от местни приходи, 1 295 893 лв., а за местни дейности 22 283 616 лв.

  Но публичното обсъждане вчера присъстваха десетки асеновградчани, като внесените от тях предложения за включване в инвестиционната програма са около 20. Едното касае поставяне на пътни настилки в новия квартал до стадион „Шипка”, друго е за облагородяване на междублокови пространства в кв. „Изток”, трето за изграждане на още спортни площадки и вело алея, четвърто за проектиране и изграждане на екопарк „Баделема”, друго е за ремонт на покрива на Караалановото училище и за поставяне на ограда на площадката до Метоха. Предложения има и за създаване на Градска художествена галерия в бившия ресторант „Руен” и за ремонт на ул. „Спортист” в Тополово.

  Съгласно ч. 24, (2) от Наредбата за бюджета на Община Асеновград за постъпилите предложения се съставя протокол, който ще се внесе в Общинския съвет заедно с окончателния проект на бюджета. Той ще бъде разгледан на първото за 2019 г. заседание, което ще се проведе на 30 януари, сряда.

  Източник: asenovgrad.net

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 29.03.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Общуването с близките ви днес ще ви донесе спокойствие и увереност за бъдещето. С лекота ще решите домашните проблеми. Не унивайте. Разчитайте повече както на собствените си сили, така и на подкрепата им. Делата, започнати днес ще завършат с успех. Хубавите емоции и настроения ще ви направят и по-добри.
  29 мар 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Вървите неотклонно по пътя, който сте си избрали. Макар и бавно, постигате целите си и това ви изпълва със задоволство. Не сте склонни да се поддавате на влиянието, което някои хора се опитват да наложат над вас. Следвате единствено собствените си принципи и не се интересувате от то приказките на околните. Сърдечният ви партньор има нужда от помощта ви.
  29 мар 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Обкръжението на близките ви хора внася спокойствие в душата и мислите ви. Заедно ще решавате възникващите въпроси и ще планирате бъдещето си. Ще разчитате както на собствените си сили, така и на подкрепата им. Всичко започнато днес обещава да завърши с успех.
  29 мар 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Колебанията ви са напълно излишни. Действайте решително и желаните резултати ще се превърнат в реалност. Не се тревожете за половинката си, тя се справя чудесно и без вашите напътствия. Не прекалявайте със загрижеността си.
  29 мар 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Живейте с повече увереност в себе си. Не позволявайте да ви потискат нечии чужди комплекси. Освободете се от привързаностите си, ако търсите щастието. Правете нещата, от които ще получите удовлетворение. Постигнатото ще ви направи по-смели, дръзки и вдъхновени. Ще поставите началото на бъдещите си успехи.
  29 мар 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Оставете вълната на проблемите да мине над главата ви, без да ви засегне. Любовта е тази, която ви закриля, съветва и направлява. Вслушайте се в съветите на любимия човек. Днес вие сте едно цяло. Доверете му се и заедно решавайте. Посветете се на изкушенията на една страстна любов. Този свят е сякаш само за вас двамата.
  29 мар 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Шумът и суетата не са сред представите ви за неделен ден. Във възможностите ви е да бъдете по-внимателни и добри с околните, без да ги притеснявате с претенциите си. За това потърсете тихо място за отмора, където да останете насаме със себе си и мислите си. Нечия любов ще ви помогне да се възстановите от стреса и даде сили за нови предизвикателства.
  29 мар 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Пролетният ден ще привлича много от вас навън, сред природата. Там ще получите тласък на идеи и по-късно с лекота ще вземате решенията си. За да откриете пътя ви е нужна добра ориентация и подготвеност, а вие ги имате и двете. Ще срещнете подкрепа, щом сте готови да я приемете.
  29 мар 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Финансови несгоди и свързаните с тях семейни взаимоотношения ще притесняват много от вас. В очакване сте нещо добро да се случи, но за това ви е нужна надеждна подкрепа, с повече аргументи в своя защита, ще се справите. Консултация със специалист ще облекчи оплакванията ви и направи по-леко и бързо да преминат неразположенията ви.
  29 мар 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Направете нужното, за да запазите доброто настроение на всички около вас. А някои от вас ще получат покана за излет сред природата. Не се колебайте дълго. Разходката, освен че ще ви разтовари, ще ви зареди с много положителна енергия и приятни емоции.
  29 мар 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Отдайте се на почивка, заслужили сте я. Работата в къщи може и да почака. Правете неща, които ви доставят удоволствие, четете, гледайте телевизия, мързелувайте активно. Вижте се с приятели, веселете се и забравете за грижите. До вас ще достигне вест, която може да ви провокира към нови търсения.
  29 мар 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Бъдете по-сдържани в оценките си за хората. Рискувате много, ако споделите мнението си с неподходящия човек. Не прибързвайте с отчаянието, съвсем скоро ще ви се открият прекрасни шансове за реализация.
  29 мар 2020
  Последни новини