ЦМИР – Асеновград и СК „Тангра“ готови да съдействат на Общината за велоалеите

В отворено писмо до общинското ръководство и местния парламент от ЦМИР (Център за местни инициативи и развитие) и клуба за екстремни спортове предлагат съдействие в няколко различни аспекта.

„Радостни сме от новината, че в инвестиционната програма за 2019 г. са заложени 5 500 лв. за първия етап от изграждането на велоалеи в Асеновград. Това ясно показва желанието на градската управа да работи за подобряване на условията за велолюбителите в града – желание, което сте изразявали устно при многократните срещи с наши представители“, се подчертава още в началото на писмото.

Ясно е изразена готовност за „по-нататъшното съдействие в осъществяването на идеята преди гласуваните 5 500 лв., предвидени за преработка на съществуващ проект, да бъдат усвоени“. За да се вложат тези средства по най-оптималния и прозрачен начин, от ЦМИР - Асеновград и СК „Тангра“ предлагат съществуващият вече проект да бъде изваден за обществено обсъждане. Оттам се наемат да организират преминаване по потенциалните маршрути от местни велосипедисти, както и последващо обсъждане, в което да бъде излъчено консенсусното виждане за най-удачните осъществими трасета в рамките на вече обсъдените велолъчи.

„Готови сме да вземем участие и в почистването на трасето от центъра до градския басейн“, допълват още адресантите на отвореното писмо. Според тях това е реална възможност на асеновградската общественост да бъде показано, че „нещата се случват най-добре, когато за обществените цели се работи в условия на доверие и сътрудничество между институциите и заинтересованите граждани“.

Припомняме, че темата за необходимостта от създаване на велоалеи в Асеновград бе повдигана редица пъти, като последно това стана на публично обсъждане на бюджет 2019.
Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини