Пазете децата от Момо! Разпространява се чрез WhatsApp и в рекламите на YouTube

Родители твърдят, че ужасният образ инструктира децата да вземат нож или да пуснат газ, с което да си причинят смърт. Новата опасна онлайн игра, заплашва да се превърне в новия "Син кит". Предизвикателството е наречено Момо, съобщава КРОСС. Изпраща се на нищо неподозиращите деца чрез WhatsApp или им изскача по време на рекламите в YouTube и не може да се пропуска.

Момо започва с анонимен човек, който се крие зад зловеща снимка. Когато бъде прието съобщението, децата започват да получават множество изображения на убийства и изнасилвания, като биват заплашени, че ако не сложат сами край на живота си, ще бъдат обладани. Лицето на Момо представлява жена с лицеви аномалии, взета от известна картина на японския художник Мидори Хаяши, който обаче няма нищо общо с играта.

За момента няма починали деца в следствие на опасната игра, но има множество ранени. От полицията призовават родителите да наблюдават децата си и тяхното онлайн сърфиране, както и да следят на кого и как дават паролите си и в какви сайтове влизат.

Момо се появява за първи път на 12 юли 2018 г. в 6-секундно видео и испанските медии съобщават за вирусен флашмоб в интернет. Установено е, че тийнейджъри са писали на Момо около 3 ч. сутринта (в Южна Америка се смята, че между 3 и 4 часа е времето на пробуждането на "злия дух"). Предполага се, че кураторите на "играта" намират потребители в социалните мрежи и форуми. Изпращат страшни снимки и видеоклипове, изобразяващи сцени на насилие, и след това принуждават уплашени тийнейджъри да изпълняват различни заповеди, а ако те откажат, започват директни заплахи.

Има и версия, че Момо е бот програма, чийто диалог е програмиран, съобщават руски медии. Задачата на бота е да принуди тийнейджъра да му се обади. Получил повикването, той прекъсва разговора, но се обажда обратно веднага. Докато се демонстрира аудио с плашещи звуци, ботът краде данни от смартфона на тийнейджъра. Детето, виждайки неговите снимки, видео файлове и лични данни, не разбира, че информацията е открадната.

В българското фейсбук пространство майки започнаха да се предупреждават една друга: "Внимавайте, в канала Ютуб Кидс и на обикновения също е плъзнал някакъв ужас наречен "Момо".Този изрод изскача по време на рекламите и докато не го изгледаш не можеш да го спреш. В тези клипове се показва как се самонаранява (пие белина, самозапалва се, обтрива се със сол до изгаряне и др.) като в същото време дава инструкции на децата как те да го правят с думите "Мама не трябва да знае иначе ще умре, докато спи", предупреждава една от стреснатите с право майки.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

 • 1
  Ро
  Рофл Мао
  12 -6
  18:35, 28 фев 2019
  Потвърдено е, че това е фалшива новина. Не разбирам как медиите може да публикувате неща без обстойно да проверите източниците.
 • 2
  Bi
  Big BOss na golemiq starshi
  3 0
  10:15, 2 мар 2019
  Ez4encе ма мноо сте зле

Хороскоп за 23.01.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Този ден едва ли ще е лек, но вие изпълнени с енергия и ентусиазъм относно делата, с които се занимавате. Запазвате самообладание в трудни ситуации и се опитвате са намерите най-доброто решение за вас и вашите колеги. Околните могат да разчитат на готовността ви да помогнете и да дадете съвет. В личен план имате повод за радост.
23 яну 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Ще получите повече информация по интересуващ ви въпрос, което ще благоприятства работата ви по него. Ще се възползвате от нечие благоразположение и то ще има положително въздействие върху вас, най-силно изразено в сферата на финансите или в друга, интересуваща ви област. Все пак бъдете внимателни и не предприемайте нищо, без да сте го обмислили добре.
23 яну 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Възможно е да почувствате раздразнение от нечие изказване по ваш адрес. Не давайте воля на емоциите си, запазете спокойствие. Деловите ви занимания ще донесат резултати, но на по-късен етап. С младежко дръзновение ще прегърнете една идея и ще се отдадете на реализацията й.
23 яну 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Ще ви се отдава да успявате там, където други зациклят. Усърдно ще се заемете с реализацията на идеите си и скоро ще постигнете резултатите, които преследвате. С добро чувство ще се отнесете и към хората, с които работите. Служебни пътувания.
23 яну 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Гледайте отговорно на задачите си, с много от тях ще си осигурите по-добри финанси. От срещите си ще получите добра перспектива за професионалното си развитие и ще трасирате за дълго пътя си напред. Няма да ви липсва и късмет, но той идва защото сте му помогнали. Обърнете внимание на отношенията в семейството си.
23 яну 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Днес сте сантиментално настроени и е възможно дори да проявявате несвойствената за вас разсеяност. Съсредоточете силата си в едно направление и ще постигнете онова, което желаете. Стараете се да се харесате на околните, но това ви пречи, а и ви създава повече напрежение. Пазете се от настинки и инфекции.
23 яну 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Задава се подобряване на материалното ви положение, но до тогава не прекалявайте. С повече усилия на работното място ще направите заявка за издигането си. С колегите и партньорите бъдете толерантни. Здравословното ви състояние изисква да сте отговорни към себе си. Някои от вас ще имат придобивки, идващи им като подарък от съдбата.
23 яну 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Заети сте с много работа днес, но това няма да ви тежи, тъй като виждате раздвижването и добрите перспективи при професионалните ви дела. Работите прецизно и изисквате същото от другите, но не бъдете прекалени педанти - това не би се отразило добре на отношенията ви с колегите. Ще чуете добри новини за ваш близък, които много ще ви зарадват. Изобщо очаква ви хубав ден.
23 яну 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
В надпревара с времето ще се стремите да свършите повече работа, което в крайна сметка ще се отрази на настроението и здравето ви. Динамиката в професионалния ви живот ще изкара на преден план нови въпроси, по-важни и срочни. Изкушения също няма да липсват, без това да ви ангажира непременно с тях, но като наблюдатели.
23 яну 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
В спокойна атмосфера ще подреждате приоритетите си и това ще благоприятства реализацията им. Повече време ще отделите и на хората, с които възнамерявате да работите, от опит знаете, че този въпрос не е маловажен за вас. Идеите ви са осъществими и това се споделя от всички, а на вас носи удовлетворение.
23 яну 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Събития, които значително ще увеличат благосъстоянието ви очакват днес. Постиженията ви в деловата сфера ви помагат да укрепите позициите си и са добра основа за бъдещи смели проекти. Потърсете достатъчно време и за почивка. Напоследък ви се събират доста задачи, които не сте предвиждали.
23 яну 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ще споделите времето си с приятни хора, така, че на всички ви да е приятно и забавно. Не бъдете прекалено резервирани към доброжелателите си, отпуснете се и ги приемете. При някои от вас са възможни стомашни или други неразположения. Вземете мерки преди да са се усложнили нещата.
23 яну 2020
Последни новини