21 °C

Лизавета и Николай имат нужда от подкрепата ни

Лизавета има нужда помощ, за да забави множествената склероза и да живее без болка.

Николай продължава борбата с рак на дебелото черво с експериментално лечение в Испания.

Двамата отново излизат с молба за помощ чрез социалната мрежа, по случайност – в един и същи ден.

Ето разказът на Лизавета: „Предстои ми поредната вливка на стволови клетки в Истанбул и съм много развълнувана. Преди месец и половина, когато бях в клиниката, успоредно с вливката ми бе назначена след операцията и озонотерапия, която е много важен елемент от лечението. След направените пълни изследвания се установи, че три важни показатели са извън норма. Предписаха ми 9 нови медикамента, с които трябва да се нормализират. От 10 дни вече ги приемам, но всичко това беше изплатено от дарителската ми сметка. Знам, че аз съм една от многото нуждаещи се, но вярвам, че всички вие, които повече от една година сте съпричастни към моята кампания, няма да ме изоставите. Въпреки моята съдба, аз съм щастлива, че ви има, защото чувството е невероятно, когато виждам и чувам колко познати и непознати хора се вълнуват с мен и всеки допринася с каквото може за моето лечение. Всяка инициатива за мен ми дава сила, увереност и спокойствие, което е най-важно за човек лишен от пълноценен живот. Вярвам във вас, добри хора, че няма да ме изоставите към пътя на щастието, което очаквам от 8 години. Вярвам в чудеса и се надявам, че и моето ще стане реалност.“

Следващата терапия на Николай е трябвало да бъде на 27 февруари, но той е имал силни стомашни болки и поради много ниските му показатели е било невъзможно слагането на лекарството и химиотерапията - отложена. Ето последната информация, публикувана в страницата в негова подкрепа във Фейсбук: „От доста време Ники има лека болка в дясната страна на таза, но в последно време болката се е усилила доста и при консултацията със лекарката, се наложи да се направи скенер, за да се установи каква е причината. На 5 март му бе направен поредния скенер. Разбра се, че болката идва от една лезия, около 1 см, която си е изменила формата и опира в коста и нерва, който е близо до самата кост, а това място облъчвано с радиотерапия и скенера се вижда, че самата кост изхабена и се наложи да му влеят лекарство за да подсилят костната му система. Това е причината за тази болка, не е нещо, за което да се притесняваме. В белия дроб петната са се повлияли добре от терапията. Течността, която е имаше, вече е изчезнала, което е много добре. Сега лекарите ще мислят дали да се направят още 3 терапии или, ако има нова имунотерапия, дали ще може Ники да влезе в ново експериментално лечение. Всичко това ще се реши другата седмица. Както знаете, химиотерапията стопира временно нещата, но не и за постоянно. Молим ви да продължите да подкрепяте Ники, защото сумата за лечението му вече е нараснала драстично - достигнала е вече 90 000 евро.“

На Лизи можем да помогнем чрез SMS с текст DMS LIZA на номер 17 777
или дарителска сметка BG 84 UBBS 80021060713340, както и чрез paypal: lizavetaivanova@abv.bg

На Ники - чрез SMS с текст DMS NIKOLAY на номер 17 777
или чрез дарение по дарителска сметка в ОББ в лева:
IBAN: BG56 UBBS 8002 1088 4983 30
BIC: UBBS BGSF
И във евро за Испания:
IBAN: ES71 2100 3693 2120 0050 5550
BIC: CAIX ESBB
или чрез Pay pal: Vencislav_ivanov89@abv.bg


Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 21.09.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Дайте възможност на любимите ви хора да се погрижат за вас. Денят не носи проблеми. Починете си. Не прибързвайте със съветите към близките ви. Без да искате ги натоварвате излишно. Занимавайте се със свои неща, които ви помагат да се откъснете от натоварващи мисли.
21.09.2019

Хороскоп за Телец

Телец
Подхождайте към решаване на проблемите делово, като се абстрахирате от емоциите. Запазете добрия тон и ведрата атмосфера около себе си, вслушвайте се в мнението и на другата страна. Помислете преди да предприемате каквото и да било. Предстои ви нещо ново, което изисква повече внимание и по-добра ориентираност.
21.09.2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Душевната ви хармония се отразява чудесно и на външността ви. Ако съумеете де преодолеете дребните недоразумения в отношенията с интимния партньор, денят обещава да бъде много приятен. Отделете време за приятелите си.
21.09.2019

Хороскоп за Рак

Рак
За предпочитане е да се включите в изпълнение на обща задача, отколкото да се опитвате сами да я свършите. Екипната работа ще бъде резултатна и ще ви остане време за по-приятни неща. С партньора си ще говорите за намеренията си и ще търсите мнението му по всички общи въпроси. Вечерта ви ще е различна, но и вълнуваща.
21.09.2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Натоварванията днес не са препоръчителни, погрижете се за здравето си. Също така не допускайте дребни сплетни да развалят настроението ви. В добро разположение на духа сте и всичко, което измислите сега ще ви се отдава с лекота за напред. Въпреки това не се надценявайте.
21.09.2019

Хороскоп за Дева

Дева
Радвате се на много добро здраве днес. Настроението ви е приповдигнато и с лекота разведрявате атмосферата у дома. Може би ще бъдете заинтригувани от плановете на ваш приятел. Предложението му ще ви се стори доста привлекателно и едва ли ще се колебаете дълго преди да приемете. Нямате много време за да довършите ангажимент, по който отдавна работите.
21.09.2019

Хороскоп за Везни

Везни
Покажете на хората, които имат очаквания към вас, че държите на обещанията си. Бъдете коректни и в отношенията си с онези, с които работите. Не всичко е бизнес, по-важни са човешките взаимоотношения, стига да го разбирате и вие така. Никой не е застрахован от грешки, важно е да ги осъзнаем и избягваме за в бъдеще.
21.09.2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Работата ще ви наложи да вземете неотложни мерки, но помислете дали не пропускате важни неща. Вслушвайте се в градивната критика, полезно е. У дома ви очаква спокойствие. То все повече ви привлича и ви се иска да не ви напуска.
21.09.2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не бъдете предубедени към хора, които ви предлагат партньорството си. Проверявайте собствената си информация и не предприемайте рисковани действия. Използвайте почтени средства и дайте изява на опита и авторитета си. Настроението ви ще се повиши от вниманието на скъп за вас човек. Пътуване или друго вълнуващо преживяване за някои от вас.
21.09.2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Заслужавате достойна почивка за усилията през седмицата. За някои от вас не е никакъв проблем да си я осигурят, но други ще трябва да се справят с опитите на близки и далечни роднини да ги ангажират. В повечето случаи можете с чиста съвест да се измъкнете без да се налага да давате обяснения. Все пак преценете дали подкрепата ви е наистина наложителна.
21.09.2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще си поставите цел и ще я следвате до края. Така ще постигнете бърз напредък и ще останете доволни от себе си. Изградили сте си авторитет на отговорен човек и това ще ви донесе поръчки и нови бизнес-взаимоотношения. Ще впечатлите някого с непрекъснатото си желание да сте интересни и загадъчни.
21.09.2019

Хороскоп за Риби

Риби
Предпочитате да сте сами днес и да размишлявате, но не се обграждайте с бариери. Приемете доброто отношение на всички и се опитайте да се впишете в обстановката. Така най-бързо ще преодолеете кризата си и ще продължите напред. И щом веднъж сте поели в правилната посока, няма да има какво да ви спре.
21.09.2019
Последни новини