Двуметров паметник на Бойко Борисов със светещи очи реди крилати фрази на пл. „Гарибалди“

Дрънчащ на кухо около двуметров сиво-зеленикав паметник с лика на Бойко Борисов се извиси тази сутрин на пл. „Гарибалди“.

Очите на статуята светкат в червено, едната му ръка подпира три книги, под които звучи „радио“: на запис звучат крилати фрази на премиера и лидер на ГЕРБ.

Акцията по създаването и поставянето на паметника от неизвестни автори явно е приключила призори или през нощта. Към 9  ч. наш екип завари тв екип и граждани, забавляващи се и снимащи поредната придобивка на площадчето, събиращо като туристическа атракция минувачи заради поставената и после набързо скрита зад метални ограждения водна стена, наречена още надгробна плоча.

Към 10:00 ч. паметникът вече беше изчезнал от площад „Гарибалди“. Наблизо мигаха само светлините на полицейски автомобил.

По-късно се разбра, че кухият Бойко със светещите очи е творба на скулптора Андрей Врабчев.

„Исках да погледнем на една бъдеща история. Може да даде една по-добра оценка на това, което правим днес дали то ще бъде запомнено и оценено по достойнство. Мястото не е случайно избрано, тъй като всичко, което правим е паметник. Това, което е направено тука ще остане за поколенията и ще бъде паметник на нашето време“, каза авторът пред агенция БГНЕС.

Източник: offnews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Гр
    Гражданка
    1 -1
    15:24, 1 апр 2019
    Поредната глупост на Премиера.
Последни новини