Деца рисуват “Вълшебният свят на книгите“

Конкурс за детска рисунка по повод Деня на книгата е обявен в Асеновград от Общината и Градската библиотека. Темата, върху която те ще могат импровизират с четки, боички, фуламстери или моливи, е „Вълшебният свят на книгите“. Целта е да се даде възможност за изява на творческите заложби на младежите, като същевременно стимулира интереса им към книгите и знанието.

В конкурса могат да участват деца от Асеновград на възраст до 15 години, разделени в три възрастови групи – малчугани от детските градиниа и подготвителните групи, ученици от 1-и до 4-и клас и ученици от 5-и до 8-и клас. Рисунките трябва да са до формат А3, свободна техника. На гърба им е необходимо да бъдат записани имената на детето, годините, детското или учебното му заведение.

Творбите трябва да бъдат представени в библиотека ”Паисий Хилендарски” до 11 април. Всички участници ще бъдат удостоени с грамоти, а отличените като най-добри ще получат и предметни награди. Връчването им ще се състои по време на великденската работилница за изписване на магически яйца на 16 април.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини