Тонове храни с неясен произход и изтекла годност открити в столицата, Пловдив и още 8 области

Операцията, проведена на 3 април, на територията на столицата и в областите Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Добрич, Видин, Хасково, Ямбол и Благоевград, е съвместна на “Икономическа полиция”, ГД “Национална полиция“, НАП и БАБХ.

В рамките на проверките е инспектирана дейността на дружество за производство на млечни продукти, което стопанисва складове на различни места в страната и извършва търговска дейност с месо, месни продукти, мляко, млечни и имитиращи продукти, като осъществява продажби и покупки в страната, както и внос-износ от трети страни. Служителите на НАП са осъществили пълен преглед на фирмата и инвентаризация на стоковата наличност. В складовете на дружеството в три града са установени около 12 000 кг месо и колбаси с изтекъл срок на годност, както и стоки без необходимите документи за произход и съхранение – общо 47 375 кг сухо мляко. В друг склад са установени разлики в касовата наличност, а също и два нерегламентирани склада.

Предстои да бъдат издадени съответните актове и наказателни постановления, както и протоколи за унищожаване на храни, негодни за употреба.

Стоката без документи е поставена под възбрана, на отговорно пазене до предоставяне на съответните необходими документи за произход.

По време на проверката са предприети мерки и за проследяване на товарни автомобили и контейнери през едно от морските пристанища, пристигащи с поръчани от фирмата стоки. Установено е, че за времето на активните дейности по инспекцията е забавено влизането им в страната.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини