БСП оспорва регистрацията на АБВ за евровота като "Коалиция за България"

БСП е внесла в ЦИК доказателства за собствеността на марката „Коалиция за България” и настоява комисията да не допусне регистрация на коалиция с такова име за евроизборите.
 
Това стана, след като АБВ подаде в ЦИК документи за регистрация на "Коалиция за България", като формацията включва АБВ и още шест партии.
 
Според социалистите АБВ цели единствено да обърка избирателите. От БСП заявяват, че търговската марка „КОАЛИЦИЯ ЗА БЪЛГАРИЯ" е собственост и принадлежи на "БЪЛГАРСКА СОЦИАЛИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ" и ако се наложи, ще защитят правата си в съда.
По повод жалбата на БСП в Административния съд за това, че е открадната марката "Коалиция за България", председателят на АБВ Румен Петков обясни, че днес са предоставили в ЦИК документи, че търговската марка им принадлежи и допълни, че не може да се открадне нещо, което не ти принадлежи.
“Ние сме предоставили в ЦИК документи, ако на БСП много им липсва, закъсняла носталгия по марка “Коалиция за България“. Само двама от партньорите имат резерви дали да ги приемем, но сме готови да обсъдим тяхната молба още днес. Да ги посъветвам да се вгледат в предшественика“, каза Румен Петков.
Източник: http://bnr.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини