13 °C

Росен Чаталбашев - Почетен гражданин на Асеновград`2019. Кого изненада изборът всъщност?

Изображение 1 от 3

  Чаталбашев бе избран от общинските съветници днес в началото на днешната им сесия. Колко точно са отметнали името му в бюлетината не стана ясно, тъй като вотът по регламент е таен. Председателят на комисията по провеждане на гласуването Енко Найденов съобщи единствено, че в урната са открити 32 плика, които съответстват на поставените 32 подписа. Един от пликовете обаче е бил празен т.е. валидните гласове са точно 31 (от общо 33 -членния състав съветници).

  Съдейки по реакциите в залата, единствените наистина учудени се оказаха представителите на медиите. В коридора журналистите се засякоха с някои кметове на села, които нямаха идея кой всъщност е новият почетен гражданин, с какво се занимава и какво е допринесъл за Асеновград . Репортерите донякъде успяха да задоволят любопитството им с информацията, че става дума за собственика на "Винзавод Асеновград", че родом е от гоцеделчевско село и че скоро ще навърши 62 години.

  Номинацията на Чаталбашев дойде от Иван Чохаджиев, Нуретин Тасим, Георги Иванов, Денис Мустафа, Айнур Нешадов и Васил Бураджиев, обединени за целта в Инициативен комитет. В кратката биографична справка към предложението им бе посочено, че бизнесът на Чаталбашев е съсредоточен в града ни, че е собственик е на приватизирания "Винзавод Асеновград", че "осигурява работа и поминък на много наши съграждани", както и че е "главният инициатор за побратимяването на Асеновград с руската община Старий Оскол".

  Снимка на Росен Чаталбашев е почти невъзможно да бъде открита в интернет пространството. Много по-лесно се откриват снимки на брат му – бизнесмена Велизар Чаталбашев, както и снимки на други близки нему хора.

  Сред интересните факти, свъзрани с името на Росен Чаталбашев, е, че една от двете му красиви дъщери се омъжи миналата година за кмета на благоевградската община Белица Радослав Ревански. Кумове на пищната сватба в хотел “Маринела” бяха сестрата на булката и Демир Доган.

  Припомняме, че останалите номинирани за почетното звание тази година бяха Васка Владимирова, Виктория Стефанова, Георги Коройчев, Дамян Велчев, д-р Никола Тодоров, Николина Йочева и Петя Буюклиева. Дали изобщо за някои от тях е гласувано, няма как да разберем, но е сигурно, че нито един не е събрал нужните минимум 17 гласа.

  Източник: asenovgrad.net

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Още новини

  Хороскоп за 19.11.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Ще определите приоритетите си и отговорно ще се заемете с реализацията на важните задачи днес. За щастие, ще имате подкрепата на човек, който милее за вас. Близостта му ви дава кураж и усилва вярата ви. Добри изяви ще имат хората на изкуството и интелектуалния труд. Финансови придобивки.
  19 ное 2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Въпроси, свързани с кариерата и дома ще са сред основните, които ще ви занимават днес. Ще пристъпите към поредното предизвикателство, свързано с професионалната ви заетост или в личните ви дела, като по-малко се доверявате на другите и следвате собствената си мисъл. Не позволявайте на депресията да ви завладее.
  19 ное 2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Имате най-разнообразни планове за този ден, но твърде вероятно е да се окаже че трябва да се заемете с нещо, което не е влизало в сметките ви. Въпреки това го направете и няма да съжалявате. Бъдете искрени към интимния партньор, предпочитайте да говорите открито за въпроси, които ви вълнуват, а не да ги премълчавате.
  19 ное 2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Намеренията ви днес ще се осъществяват. Това ще ви отвори допълнителна работа, но за сметка на това ще имате добри възможности за бъдещето. На някои от вас им предстои пътуване, свързано с ново сътрудничество. Организацията по преместване на дейност в друг град ще ви ангажира повече от очакваното.
  19 ное 2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Запазвайки правото си да вземате сами решенията си, ще заявите претенциите си към онези, които са под ваш контрол. Приобщете ги към задачите си и ще постигнете по-бърз напредък в делата си. В работата си не рискувайте излишно, винаги има по-добър начин, който чака да бъде открит.
  19 ное 2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Бъдете по-търпеливи днес. Спомнете си, че хубавите неща стават бавно. Отношенията ви със сърдечния партньор постепенно навлизат в желаната от вас насока. В делови план ще получите реални възможности за разширяване на бизнеса си. Нужно ви е да се доверите на повече хора. Сами няма да се справите.
  19 ное 2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Ще проявите сърдечност и разбиране в отношенията си с околните. Каквито и да са причините, те ви правят по-добри и социално ангажирани, което ви отличава в сивотата на деня. Ще постигнете намеренията си, не спирайте, а работете в същия дух. Дипломатическите ви умения отново ще се проявят.
  19 ное 2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Денят може да бъде много успешен ако успеете да се възползвате от връзките си в деловите среди. Възможно е да възродите старо ползотворно партньорство или пък откриете най-подходящия за работата ви човек. Ще получите неочаквана подкрепа от човек, на когото до скоро не сте имали доверие. Не бъдете твърде предубедени, ако го изслушате е много вероятно да промените мнението си.
  19 ное 2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Колебанията ви по отношение на предстояща изява са излишни, имате всичко, което ви е нужно, за да се справите. Харесвани сте и ще бъдете насърчени от онези, на чието мнение особено държите. Целите ви са ясни, подготовката е към края си, действайте. Пътуване ще направи деня на някои особено динамичен.
  19 ное 2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  С конструктивен подход ще решавате проблемите днес. Качествата ви няма да останат незабелязани и с тях ще приобщите към делата си хора, чието мнение уважавате. Ще ви спори, а нещата ще се случват така, както сте ги планирали. По някои от въпросите ще отпаднат и притесненията ви.
  19 ное 2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Проявете разбиране към проблемите на някого, който очаква да го подкрепите, за да не се притеснявате, когато ви се наложи да търсите услугите му. Този момент скоро ще дойде, за това не роптайте срещу съдбата си. Ако обедините усилията си, по-лесно ще изведете идеите си до успешна реализация.
  19 ное 2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Съзнателно се насочете към работа, в която имате изявени способности, за да си осигурите бърз старт и добри печалби. Не се забърквайте в конфликти, които не ви засягат, дори и да сте изкушени да натриете носа някому. Светско събитие вечерта ще ви срещне с популярни хора, познанството с които ще ви е от полза.
  19 ное 2019
  Последни новини