25 °C

Росен Чаталбашев - Почетен гражданин на Асеновград`2019. Кого изненада изборът всъщност?

Изображение 1 от 3

  Чаталбашев бе избран от общинските съветници днес в началото на днешната им сесия. Колко точно са отметнали името му в бюлетината не стана ясно, тъй като вотът по регламент е таен. Председателят на комисията по провеждане на гласуването Енко Найденов съобщи единствено, че в урната са открити 32 плика, които съответстват на поставените 32 подписа. Един от пликовете обаче е бил празен т.е. валидните гласове са точно 31 (от общо 33 -членния състав съветници).

  Съдейки по реакциите в залата, единствените наистина учудени се оказаха представителите на медиите. В коридора журналистите се засякоха с някои кметове на села, които нямаха идея кой всъщност е новият почетен гражданин, с какво се занимава и какво е допринесъл за Асеновград . Репортерите донякъде успяха да задоволят любопитството им с информацията, че става дума за собственика на "Винзавод Асеновград", че родом е от гоцеделчевско село и че скоро ще навърши 62 години.

  Номинацията на Чаталбашев дойде от Иван Чохаджиев, Нуретин Тасим, Георги Иванов, Денис Мустафа, Айнур Нешадов и Васил Бураджиев, обединени за целта в Инициативен комитет. В кратката биографична справка към предложението им бе посочено, че бизнесът на Чаталбашев е съсредоточен в града ни, че е собственик е на приватизирания "Винзавод Асеновград", че "осигурява работа и поминък на много наши съграждани", както и че е "главният инициатор за побратимяването на Асеновград с руската община Старий Оскол".

  Снимка на Росен Чаталбашев е почти невъзможно да бъде открита в интернет пространството. Много по-лесно се откриват снимки на брат му – бизнесмена Велизар Чаталбашев, както и снимки на други близки нему хора.

  Сред интересните факти, свъзрани с името на Росен Чаталбашев, е, че една от двете му красиви дъщери се омъжи миналата година за кмета на благоевградската община Белица Радослав Ревански. Кумове на пищната сватба в хотел “Маринела” бяха сестрата на булката и Демир Доган.

  Припомняме, че останалите номинирани за почетното звание тази година бяха Васка Владимирова, Виктория Стефанова, Георги Коройчев, Дамян Велчев, д-р Никола Тодоров, Николина Йочева и Петя Буюклиева. Дали изобщо за някои от тях е гласувано, няма как да разберем, но е сигурно, че нито един не е събрал нужните минимум 17 гласа.

  Източник: asenovgrad.net

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Още новини

  Хороскоп за 15.08.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Търпеливо и без излишни емоции ще работите по задачите си, така, че в края на деня да останете доволни от свършеното. На своя страна ще имате подкрепата на хора, чиято дума се чува. Интересите ви ще бъдат защитени, но не очаквайте друг да мисли за тях, остават си изцяло ваша грижа.
  15 авг 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Денят е подходящ за разтоварване и почивка. Ако все пак ангажиментите ви притискат, постарайте се да се освободите поне вечерта. Ваши приятели са ви приготвили забавна изненада. Приемете всичко с чувство за хумор и не им се сърдете.
  15 авг 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Рутинните задачи ще запълват голяма част от деня ви, но и към тях ще подхождате с нужната отговорност и внимание. Добри перспективи както за вас, така и за близките ви. И с право ще получите дарове за това, което давате. Обадете се на приятели и разпуснете вечерта.
  15 авг 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Близките ви изпитват затруднения, които може да разрешите. Не се колебайте да го направите, заслужили са това ваше внимание. Спокойствието, което внасяте ще бъде полезно. Наред с всичко случващо се имате да свършите и доста лични неща. Финансови пропуски могат да ви създадат напрежение, но ще ги преодолеете бързо.
  15 авг 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Днес ще успеете да постигнете съгласие с близките си по належащ въпрос. Хубавото в случая е, че окончателно ще успеете да разрешите споровете и то удовлетворително за всички. Имате нужда от повече физически натоварвания. Ще ви се отразят много тонизиращо и ще ви помогнат да се заредите с нови сили.
  15 авг 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Нуждата ви от разнообразие ще ви изведе навън. Ако и околните мислят така, толкова по – добре. Ще се получи истинско забавление. Отношенията ви с постоянния партньор са нещо обтегнати, но можете да промените това, като станете по-нежни и любящи. В противен случай рискувате да не получите очакваното внимание.
  15 авг 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Може би прекалено много се доверявате на обещание от ваш познат. Имайте предвид, че е много вероятно в последния момент той да бъде възпрепятстван. Задължително си осигурете резервен вариант. Денят не е подходящ за поемането на каквито и да било рискове. Колкото и да сте уверени в успеха си, изчакайте. Шансът да се натъкнете на непреодолими трудности е много голям.
  15 авг 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Направете деня еднакво приятен за близките си хора. Екскурзия би ви се отразила чудесно, зареждайки ви с впечатления и емоции. Овациите ще са за вас. Нужна ви и повече енергия за предстоящата седмица. Делова среща ще стане причина за нова насока на интересите ви.
  15 авг 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Отегчени и уморени се нуждаете от повече време за размисъл и глътка отдих. В подкрепа на желанията си би било добре да разнообразите времето си със занимания, които ви успокояват и носят духовна наслада. Близките ви услужливо ще поемат част от работата ви по дома, за да не ви натоварват допълнително.
  15 авг 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Любим човек ще ви помогне да се справите по-леко с проблемите ви днес и наведе на по-приятни мисли. Заедно ще планирате следващите дни, насищайки ги с пътувания и повече време за отдих. Многочасовата ви заетост през последните дни е причина за възникване на въпроси, чиито отговори се губят в пространството някъде около вас...
  15 авг 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  За вашето настроение и добро самочувствие е от особена важност средата в която общувате. Затова се погрижете за обкръжението си, подберете си хора сходни по интелект и чувство за хумор. Нуждаете се от разнообразие в интимния живот.
  15 авг 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Добре се справяте в конфликтните ситуации днес. Няма да е чудно, ако се наложи да станете арбитър при спор. Приемете симпатията на околните без излишно да се главозамайвате. Подгответе се да приложите тази си дипломатичност и у дома, където нещата не са чак до там тихи и спокойни. Сигурно е, че носите успокоение на хората, с които общувате.
  15 авг 2020
  Последни новини