Честит празник, Асеновград!

С празнична света литургия за благоденствие ще започна днешният празничен за Асеновград ден. Тя ще бъде отслужена в 08:00 ч. в храм „Свети Никола“. Час по късно на Асенова крепост ще се състои удостояването с приза „Почетен гражданин“ на Росен Чаталбашев, избран тази година от общинските съветници.

Шествието към града ще тръгне в 09:30 ч. Традиционно в него се включват стотици граждани, представители на общинското ръководство, на неправителствени организации, военни, ученици.

В 10:00 ч. на пл. „Акад. Николай Хайтов” ще бъде издигнато националното знаме, след което кметът Емил Караиванов и президентът Румен Радев, който гостува на Асеновград за празника, ще произнесат тържествени слова. Официалната програма за Деня на града ще завърши с поднасянето на цветя пред паметника на цар Иван Асен II.

През целия ден в градския пак ще е разположен панаир на традиционните занаяти и местните специалитети. Концерти на сцената в парка ще изнесат представителен духов оркестър на ВВС – Пловдив (12:00 ч.), ансамбъл „Тракия“ (12:30 ч.), Румяна Попова (14:00 ч.), а в 15:30 ч. ще започне детската шоу-програма „Приключение с Немо”.

На сцената на площада ще се качат Севдалина и Валентин Спасови (18:30 ч.), Никос Месогитис (20:00 ч.) и танцьорите от балетна формация „Косара”. Кулминацита на програмата ще е концертът на Мария Илиева. Поп звездата ще излезе на сцената за едночасов концерт в 21:00 ч. Вечерта ще завърши с празнични илюминации.

Asenovgrad.NET поздравява всички асеновградчани и им пожелава да носят в сърцата си любовта и привързаността към родния град и да вярват и работят за неговото добро бъдеще, като съхранят историята, традициите и изграденото досега.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини