Държавата сваля 20% от глобата при споразумение. Преглед на печата

24 часа

Държавата сваля 20% от глобата при споразумение

Бърза процедура, при която закононарушителите ще признават вина и ще сключват споразумение с наказващия държавен орган, се въвежда с предложени от правителството промени в Закона за административните наказания.

При споразумение ще има отстъпка от глобата и ще се плащат само 80% от минималния размер, който е предвиден за нарушението. За да има договор обаче, не трябва на нарушителя да е издаван акт за същото в предходната една година и закононарушението да не е престъпление.

Труд

Притесненията на министър Каракачанов

Да си сложиш подписа под 2 млрд. лв. народни пари, не е лесно решение - коментар на Спирдон Спирдонов.

Монитор

Зарибяват сезонни работници с 1000 лв. стартова заплата

Най-спешно е търсенето по морето, тъй като в курортите все още има стотици незаети места. В земеделието обаче също се предлага заетост по време на кампаниите по събиране продукцията от полето. Там обаче парите са доста по-скромни - между 560 и 700 лв. Оферта за трите месеца през лятото има и в големите градове, като тя е предимно за работа на открито - продавачи на различни храни от колички на улицата и сервитьори в заведения, които увеличават местата си от май до септември. Предлаганите възнаграждения са в доста широки граници, в зависимост от работното място.

Стандарт

България става все по-важна за НАТО и САЩ

По-голяма роля за България в региона и НАТО и САЩ да обърнат повече внимание на Югоизточна Европа (София е един от районите, които изпитват най-сериозни заплахи след руската намеса в Грузия и анексирането на Крим), препоръча генералът от резерва Джоузеф Ралстън, който е на посещение у нас. Той получи почетното звание "Доктор хонорис кауза" на Военна академия "Г.С. Раковски", връчено му от заместник-министъра на отбраната Атанас Запрянов. Отличието се присъжда на о.р. генерал Ралстън за неговите заслуги към военната наука, международната сигурност и стабилност в качеството му на зам.-председател на Съвета на началник-щабовете на Въоръжените сили на САЩ (1996 - 2000 г.) и на върховен главнокомандващ Обединените въоръжени сили на НАТО в Европа (2000 - 2003 г.).

Сега

Върховни съдии решават дали да изпратят на КС казуса "Карадайъ-Пеевски"

Пленум на съдиите от Върховния административен съд (ВАС) ще се проведе в сряда от 15.30 часа, съобщиха от съда. Заседанието е по повод постъпила жалба от Десислава Петрова Иванчева, регистрирана като независим кандидат за член на Европарламента, против законността на избора на Атидже Байрямова Алиева и Искра Димитрова Михайлова, и двете от листата на ДПС. Двете заместиха Мустафа Карадайъ и Делян Пеевски като евродепутати, след като двамата се отказаха пред ЦИК. След това комисията обяви Алиева и Михайлова за избрани за членове на ЕП.

Върховните съдии трябва да вземат решение дали да бъде сезиран Конституционният съд с мотивирано искане да се произнесе по законността на избора на член на Европейския парламент от Република България.

Капитал дейли

Само два кандидата поискаха поръчка на "Булгартрансгаз" за 350 млн. лв.

В един от най-големите търгове на годината - за 350 млн. лв., бяха подадени едва две оферти, при това едната - от кандидат със спорен опит и малък оборот. Поръчката е на държавното "Булгартрансгаз" и е за изграждането на две компресорни станции за продължението на "Турски поток" през България. Единият от кандидатите е консорциум "Расово-Провадия КС", с водещ партньор дистрибуторът на климатични системи "Климатроник" ЕООД и участници украинско, беларуско и испанско дружество. Другият е обединение между българската ГБС и германската Ferrostaal.

"Булгартрансгаз" бърза с провеждането на тази процедура, тъй като въпросните компресори са необходими, за да може още от следващата година руският природен газ да бъде транспортиран по част от съществуващите сега газопроводи между Провадия и Полски Сеновец (Великотърновско). Последното се налага, тъй като за начало ще бъде построен само участъкът на "Турски поток" през България от сръбската граница до Полски Сеновец.

Дума

Борисов: Кой ще кара влака, аз нямам книжка

В поредната серия от обиколките си и из страната премиерът Бойко Борисов се повози на влак в кабината на машиниста, полюбува се на пейзажа, слуша виц в негова чест и пророкува как българите ще се возят на нови високоскоростни влакове.

Борисов пътува от гара Пазарджик до гара Белозем в кабината на демонстрационен влак, който се движи със скорост до 160 км/ час. Преди това премиерът инспектира изграждането на ЖП магистралата със Сърбия и Турция в участъка й край Елин Пелин.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ми
    Митев
    3 0
    09:59, 12 юни 2019
    Както едно време награждаваха съветските представители, сега така американците...Онзи ден Радев награди американския посланик за това, че успешно колонизира България, сега пък тоя пенсиониран генерал... А, бе, с какво Русия заплашва България?? С нищо! САЩ я заплашват с агресията си?
Последни новини