Първи трейлър на "Мулан" (видео)

Това безспорно ще е един от хитовете на 2020 г. „Дисни“ представиха първия трейлър и плакат на „Мулан“ – поредната игрална версия на любима анимация. Филмът естествено се основава от хита от 1998 г., който пък е вдъхновен от поемата „Балада за Мулан“.

Ники Каро („Момичето, което яздеше китове“) е режисьор на дългоочаквания римейк, в който в главната роля е звездата от „Забраненото кралство“ Лу Юфей. Изцяло азиатският актьорски състав включва още звездите Джет Ли, Мишел Йео, Джейсън Скот Лий и Дони Йен. Игралната версия ще е по-различна от анимацията, като в нея няма да видим дракона Мушу, а основният злодей няма да е водачът на хуните Шан Ю, а могъща вещица, изиграна от Гонг Ли.

Трейлърът, разбира се, е повече от впечатляващ. Според първите коментари бъдещият хит въобще не изглежда като филм на „Дисни“, а Каро явно се е постарала да го превърне в епична продукция в стила на „Последният мохикан“ и „Смело сърце“. А това още повече засилва интереса ни.

Историята разказва за смелата Мулан, която разбира, че старият й баща е призован от императора на Китай да се включи в отбраната на страната от нашествията на хуните. Маскирана като мъж, Хуа Мулан заема мястото му. Тя се превръща в Хуа Джун и ще демонстрира качествата си на опитен боец, спечелвайки уважението на своята нация и на своя горд баща.

Премиерата на игралния „Мулан“ очакваме на 27 март 2020 г. 

Източник: cinefish

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини