Огромна подкрепа за Кристиян Бойков в социалните мрежи

Продължава скандалът с удара срещу НАП, а политиците си разменят обвинения за това кой и как да поеме отговорността. В социалните мрежи, обаче расте популярността на обвинения за хакерската атака Кристиян, предава Нова тв.

20-годишният Бойков се превръща в истинска интернет-сензация. В социалните мрежи беше създадена негова фен-група, в която бе качено и първото му интервю след ареста. Снощи той говори единствено пред NOVA.

Пробивът в системата на НАП продължава да държи висок градуса на политическите страсти. „Това е една сериозна заплаха и пробив на националната сигурност. Отговорността е на цялото правителство,щото гръмна такъв скандал. И те веднага хващат един младеж, който нито има доказателство срещу него, нито нищо, за да замажат положението”, коментира депутатът от БСП и заместник-председател на Комисията по отбрана Николай Цонков.

„Трябва да има наказани, ако има пропуски. Не трябва да бъдат героизирани такива момчета и момичета, ако се намери кой е направил пропуска, чиновниции държавни служители да бъде направено това, да бъде подобрена защитата. Приоритетите са образование, сега започнахме и със сигурност, ще стигнем и до кибер. Ние го съзнаваме, но нямаме такива пари в държавата”, коментира бившият вътрешен министър и член на Комисията по отбрана Валентин Радев.

Разследването продължава. Очаква се в началото на новата седмица НАП да е готов с приложението, което ще позволи на гражданите да направят проверка, дали данните им са изтекли в разпространените файлове.

Източник: offnews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини