Шофьорът, премазал преди дни моторист край КЦМ, остава в ареста

Пловдивският окръжен съд взе най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 56-годишния Димитър Иванов, обвинен в причиняване на смърт по непредпазливост при катастрофа.

Според обвинението, на 10 август на пътя Пловдив - Асеновград, в района на КЦМ, при управление на МПС Иванов е нарушил правилата за движение по пътищата, като по непредпазливост е причинил смъртта на мотоциклетист. Обвиняемият не е спрял, а е избягал от местопроизшествието и е управлявал микробус без да има необходимата правоспособност. За престъпленията в които е обвинен, най-тежкото наказание предвидено в закона, е лишаване от свобода от 3 до 15 години.

Окръжните съдии прецениха, че от събраните по делото доказателства и разпитите на свидетели са налице достатъчно данни, от които може да се направи обосновано предположение за съпричастност на Иванов към деянията в които е обвинен.

Магистратите приеха, че има реална опасност при по-лека мярка за неотклонение обвиняемият да се укрие и да извърши престъпление. За да направи горните изводи съдът отчете поведението на Иванов, а именно бягството от местопроизшествието, фактът, че дори не е спрял да помогне, както и предходни осъждания, последното от които за управление на МПС без свидетелство за правоуправление.

Определението не е окончателно, то подлежи на протест и обжалване пред Апелативен съд – Пловдив на 22 август от 10 ч.

Съгласно чл. 16 НПК обвиняемият се смята за невинен до установяване на противното с влязла в сила присъда.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини