Награди на БГ Радио в зелено и от огън

Вчера вечерта, точно в 8, се случи една от най-зрелищните церемонии на годишните музикални награди на БГ Радио изобщо. Похвално за организаторите, мотото на събитието бе "Чиста България", а цялата концепция беше решена в зелено.

Пищните светлинни ефекти, интригуващата мултимедия и уникалното пиротехническо шоу съпътстваха музикалните изпълнения на даровитите музиканти и атрактивните водещи – Орлин Павлов, Любо и симпатичния италианец Лео.

Парада откриха талантливите Елица и Стоян, които пресъздадоха истинска самодивска приказка на сцената на препълнената Зала 1 на НДК.

След тяхното изпълнение дойде време и за същинската част на шоуто, чийто фаворит безспорно беше Миро. Изпълнителят на "Губя контрол" отнесе не една, а цели три награди – оказа се, че освен "Най-добър изпълнител за 2009", синеокият красавец е направил и "Най-добрия албум" (Омиротворен), както и "Най-добрата БГ песен" (Губя контрол).

Логично, и първото и най-атрактивно за публиката изпълнение беше неговото – огън, сексапилни танцьори и здрави бийтове загатнаха малка част от концепцията на настоящото му национално турне.

Любопитна "дуплика" на Миро се оказа по-късното изпълнение на бившата му дуета половинка Галя, която представи чисто нова песен и чисто нов имидж. Певицата направи сериозна заявка за номинации 2010, след като изпя атрактивния си първи сингъл – смесица от денс, техно и трип-хоп, а визията й леко напомняше така тенденциозната помпозност на поп-арт кукла, стил Лейди Гага.

"Кралицата на бала" за тази година обаче бе друга – айдълката Невена отнесе приза "БГ изпълнителка", като прочувствено сподели: "Когато миналата година получих наградата за дебют, тайно си мечтаех следващата ми да е за изпълнителка. Мечтата ми се сбъдна!"

Невена подари и атрактивно изпълнение на новата си песен "ZOOM" , в която участие взеха и звездите Мариус Мога (от румънската сензация Morandi) и гръцкия рап изпълнител NiVo.

Традиционно, БГ дебюта на годината се оказа, че е направило айдълското откритие от второто поколение – Нора.

Противовес на силното присъствие на музикалните идоли, продуцирани от Вирджиния Рекърдс, се оказаха артистите от лейбъла на Мария Илиева – талантите на Стерео Стая B.O.Y.A.N., Knas и атрактивната Криста, която безапелационно си сложи етикета "една от най-талантливите соул изпълнителки".

Освен очарователна визия и оригинална "водна" хореография, Криста зарадва публиката с прекрасни вокални възможности.

Наградата за БГ група, малко под въпрос, грабнаха рок ветераните от БТР, чийто последен албум представлява компилация от кавър-версии на вечните български рок шлагери.

Нито миг колебание не предизвика обаче най-зрелищното (поне по мое мнение) изпълнение на лошите момчета от Д2, начело с настоящия фронтмен Дидо. Групата изпълни парчето към саундтрака на новия филм на Долф Лундгрен който се снима на родна територия. Огън по време на изпълнението не липсваше – освен от сцената, той струеше и от свръх-активния и енергичен вокал, които показа държание, достойно за световна сцена.

Кулминацията на вечерта парадоксално се оказа наградата на човек, който няма общо с музиката, но се е превърнал в посевместен национален любимец. Димитър Бербатов бе удостоен с приза "БГ посланик" и с нищо друго освен с присъствие, накара цялата зала да се изправи на крака и да скандира неговото и това на емблематичния му отбор имена.

След като прие приза, най-звездният измежду спортистите предизвика истински фурор, след като подписа една футболна топка и я ритна в публиката.

На крака зрителите станаха и при появата на вечната певица Маргарита Хранова, удостоена с вдъхновяващия приз "БГ вдъхновител". Певицата направи прочувствено слово, с което благодари на всички и изрази радостта си от голямото признание.

По-късно тя отново предизвика бурните овации на музиканти и зрители със съвместното си с водещите изпълнение на вечната "Устрем".

Бяха присъдени и две посмъртни награди, на Вили Казасян и на Дими от група Сленг.

Точно преди финала на пищната церемония, БГ Радио поднесе и бисера на вечерта – самият Боно от ЮТу се яви на огромния мултимедиен екран и направи специално изявление към българската публика. Той изрази топлите си чувства към България и за финал пожела на чист български едно голямо "Наздраве!".

Церемонията бе съпътствана и от прекрасните изпълнения на Калин Вельов и Нина Николина (грабнали приза и за "Дует/Трио"), група Мастило, които написаха едно огромно и нестандартно ОБИЧАМ ТЕ на сцената, Лора Караджова, Deep Zone, Сантра и Кристо, Стефан Вълдобрев и още неколцина от най-даровитите изпълнители на българската музикална сцена.

На самия финал на церемонията, водещите декларираха, че радиото ще засади 352 дървета, и ще се погрижи за изчистването на вредните емисии, които са изхвърлени в атмосферата заради шоуто.

Професионализъм, много настроение и огромна доза качествена българска музика – това поднесе церемонията на годишните музикални награди на БГ Радио – и всичко това подвързано в екологична опаковка. Пазете България чиста!

Ето и пълния списък на победителите:

БГ Дебют - Нора

БГ Група - Б.Т.Р.

БГ Дуо/Трио - Нина Николина и Калин Вельов

БГ Изпълнител -Миро

БГ Албум - "Омиротворен" – Миро

БГ Изпълнителка - Невена

БГ Текст - "Враг" – текст Графа, Гергана Турийска

БГ Песен - "Губя контрол, когато" - Миро

БГ Видеоклип - "Враг" – Графа, реж. Васил Стефанов

БГ Вдъхновител - Маргарита Хранова

БГ Посланик - Димитър Бербатов

И специалните почетни награди на Вили Казасян и група Сленг.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини