Задържаха трима ,пренабивали номера на автомобили в автоработилница в Кърджали

За интервенция върху рамите на два автомобила трима мъже на 27, 52 и 61 години са задържани вчера в РУ-Кърджали. Криминалисти от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ в ОД на МВР установили посегателството при проверка в автоработилница в дворно място в село Балабаново. При направения оглед се изяснило, че леките автомобили, марка „Фолксваген“, са и без регистрационни табели. Моторните превозни средства са иззети и са на съхранение в Областната дирекция. По случая е образувано досъдебно производство по чл.345а, ал.1 от Наказателния кодекс за подправка на идентификационен номер на МПС.

17-годишен управлявал нерегистриран мотопед, установиха полицаи от РУ-Кърджали. Деянието било констатирано при проверка на 9 септември между селата Ябълчени и Черноочене. Полицейският участък в Черноочене продължава работата по случая.

Кирковски полицаи засекли нерегистриран товарен автомобил в хода на специализирана операция. На 9 септември около 13,30 часа моторното превозно средство, управлявано от 45-годишен, било спряно за проверка по пътя от село Чакаларово към разклона за село Джерово. При направената справка се оказало, че товарната кола е с прекратена регистрация на основание чл.143, ал.10 от ЗДвП за липса на валидна застраховка „Гражданска отговорност“.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини