Няколко важни "НЕ" в градската мода

Има много неща, които присъстват в дамския гардероб, а трябва да бъдат забранени със закон. Това са онези малки елементи на облеклото, с които се сблъскваме доста често по улиците, най-вече рано сутрин, и влияят неблагоприятно на настроението ни, пише viewsofia.com

Най-често се ядосваме, но има и момент, в който тези елементи на дамския градски аутфит предизвикват учудване и непринуден смях.

Ако се разходиш рано сутрин по централните софийски улици, ще ти направи впечатление, че жените прекаляват с няколко неща, които е по-добре или да забравят завинаги, или ако имат силна нужда да употребяват, то нека го правят само у дома си.

Силиконови прeзрамки

Не сме сигурни кой точно е измислил силиконовите презрамки и е решил, че те идеално се вписват в дамския тоалет?! Скъпи дами, презрамките от силикон са крайно неприятни, а и никак не се вписват в общоприетите представи за стил и сексапил. По-добре е да заложите на сутиен без презрамки или презрамките да се виждат. Бельото е секси и нежно подаваща се презрамка винаги може да стане обект на внимание, докато силиконовата такава не може.

Високи токчета през деня

Ако случайно минаваш покрай някое софийско училище около 7 и 30 сутринта и имаш късмет всички ученици да са станали на време за учебни занятия, ще ти направи впечатление един тракащ шум, който младите ученички издават. Това са високите пластмасови токчета, които най-често са се изкривили от тичане за час. Не, че имаме нещо против високите токове, просто не ни се струва подходящо те да бъдат носени в 8.00 сутринта и то от 15-годишни момичета. Високите токове се носят вечер, а ако дрескодът изисква, понякога и през деня. А доколкото знаем, училищният аутфит не изисква стъпалата ти да образуват 90-градусов ъгъл под чина.

Изкуствена коса

Изкуствената коса е нещо, което беше на мода преди 10-тина години, незнайно защо. Днес това се приема за неприятно, пошло и гнусно. Ето затова не е нужно да си слагаш екстеншън и още повече - различен от естествения ти цвят. Не е приятно да видиш момиче, което е с естествена коса до брадичката и с четири кичура изкуствена коса да пъпа. Това го могат само фолкпевиците, а те трудно попадат в графата "Мис стил и елегантност".

Коса на "вафлички"

Това е онзи странен вид прическа, с която днешните млади дами се носят по улиците. Виждаме момичета с подобен род фризура в офисите, на банкови гишета, сервитьорки, продавачки, ученички и рядко, но факт - учителки. Не може така. Грозно е, неприятно е, не е красиво и уврежда косата. По-добре хубава чиста права коса. Колкото и неприятно да звучи, пресата не прикрива омазняването.

Твърде много цвят и щампи

Едно от грешките, които днешните момичета правят, е, че прекаляват с цветовете. Да ходиш като коледна елха е възможно само, ако наистина си коледна елха или си на карнавал. В друг случай не е добре прието да си с риза анималиер (разбирай животинска щампа), елек със зебров принт, обувки от питон, панталони в оранжево, жълто, червено и зелено, в комбинация с яркосиня чанта от полиестер и диадема с панделка. Това просто не може да е истина, но ,за съжаление, имаме доста примери по софийските улици.

Панталони с ниска талия и дълбоки деколтета

Панталоните с ниска талия трябва да се носят само от жени с хубави тела, като трябва да се обърне силно внимание на бельото. А именно, че то не трябва да се вижда. В никакъв случай. Долните гащи на показ присъстваха в бг кръчмарската култура през 90-те, а вече дори и там не са секси. Така че, ако искаш да носиш панталони с ниска талия, имай правилна самооценка за тялото си и внимавай бельото ти да не се подава твърде много. Същото важи и за дълбоките деколтета. Хората са го казали - "Малкото е в повече". Не е нужно да си с деколте до пъпа, за да те забележат. Това, разбира се, зависи кой искаш да те забележи и с каква цел. Ние сме твърдо против.

Сандалки с крепнайлонови чорапки

ЗА ДА НОСИШ САНДАЛИ, ТРЯБВА ДА СИ СИ НАПРАВИЛА ПЕДИКЮР!!! Никой, ама наистина никой, не иска да гледа пръстите на краката ти, особено, ако те не са поддържани. Педикюрът трябва да бъде фин и чист. Ноктите на ръцете ти може да са малко по-дълги, но ноктите на краката ти трябва да са къси, без декорация, без камъни и рисунки. Не можеш да носиш обувки и сандали с онези old school крепнайлонови чорапки от НАРМАГ, защото е грозно и не седи добре.
Източник: bgglas.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини