250-килограмовият Дибси свали 120 кг и пробяга първия си маратон

Дарън Макклинток по прякор Дибси някога бил зависим от фастфуд, но трябвало спешно да влезе във форма. Животът на дебелия човек бил реално застрашен.

Година по-късно, той е свалил почти половината от собственото си тегло - 120 килограма, и даже успя да завърши Great Northern Run заедно с 57 хиляди бегачи.

Трансформацията не била лесна за него.

Когато Дарън разбрал, че затлъстяването ще отнеме живота му, той се обърнал към Майк Хинд, личен треньор и приятел. Наставникът веднага се заел със задачата и разпространил плакати със снимка на Дарън във всички ресторанти за бързо хранене в града, в които ги моли да не го обслужват:

"Спасете Дибси. Затлъстяването го убива. Не обслужвайте този човек."

Дарън изключил бързата храна от диетата си, заменяйки я със здравословна диета и упражнения, съобщава Teeside Live. И жертвите си заслужавали. На 8 септември Дарън участва в полумаратона Great Northern Run и успя да пресече финалната линия за 2 часа и 43 минути.

След като измина дълъг път в борбата със затлъстяването, Дарън сега се надява да спести достатъчно пари за операция за премахване на излишната кожа, останала след рязкото отслабване.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини