Електрическият Volvo ХС40 ще бъде една от най-сигурните коли в света

Volvo вече тийзва електрическа версия на своя SUV ХС40 от известно време, а компанията сподели и нова информация за него. Според Volvo първата е-кола на компанията ще бъде „един от най-безопасните автомобили на пътя“ благодарение както на дизайна, така и на новите функции. Вградената в пода батерия ще намали центъра на гравитация и ще предотврати обръщане, а в случай на сблъсък самата батерия ще остане здрава, защото е поставена в обезопасена клетка.

Volvo е оякчила задницата и предницата на колата, за да компенсира липсата на бензинов двигател и да разпредели силата на сблъсъка далеч от купето.

Новият е-модел на Volvo ще има и технологията Advanced Driver Assistance Systems – система от камери, радари и ултразвукови сензори, която се използва за пръв път в кола на компанията. В резултат на нея електрическото Volvo ХС40 ще се ориентира по-добре за околната му среда.

Volvo планира да анонсира модела официално на 16 октомври, но дори на този етап е видно, че компанията не е сложила просто батерия в един от съществуващите си ХС40 модели, а третира е-колата като отделна и уникална.

Източник: hicomm.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини