Кърджалиец млати "Мерцедес" посред нощ, разследват го

Криминалисти от РУ-Кърджали са установили 32-годишен, който тази нощ около 3,30 часа нанесъл щети на паркиран лек автомобил „Мерцедес“ – счупени странични огледала, капак на резервоара и чистачки, огънат таван. Мъжът е задържан за срок до 24 часа в РУ-Кърджали. Причините за вандалската акция са в процес на изясняване. Извършен е оглед на мястото на произшествието от дежурна оперативна група. Образувано е досъдебно производство по чл.216, ал.1 от Наказателния кодекс за повреда и унищожаване на чуждо имущество.

Полицейска закрила за срок до 48 часа е оказана на 17-годишна в РУ-Кърджали. Непълнолетната била обявена общодържавно издирване, след като напуснала дома си и е установена от полицейски служители същия ден в областния град.

Мъж, следил системно бившата си съпруга, е задържан за срок до 24 часа в РУ-Крумовград. 44-годишната жена била заплашвана нееднократно, в резултат на което в полицейското управление са образувани две досъдебни производства. Последното проследяване, което предизвикало страх у жената, било извършено вчера около 13,30 часа в землището на село Звънарка. Проверката по случая е по чл.144а, ал.1 от Наказателния кодекс и се извършва от група „Охранителна полиция“.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини