Шампион по преференции: Димитър Янев от ГЕРБ – Асеновград се нареди до водачите на листи в областта

536. Толкова са преференциалните гласове, които успя да събере асеновградчанинът. Кандидат за общински съветник на ГЕРБ в Асеновград, Янев заемаше шестата позиция в листата от 33 кандидати на партията. С огромния брой предпочитания към личността му обаче тя се размества и той излиза с огромни стъпки напред. Още по-зашеметяващ изглежда резултатът му от факта, че в цялата област повече преференции от него са събрали единствено водачите на листи в община Пловдив – Здравко Димитров от ГЕРБ (1430 гласа), Дани Каназирева от "Съюз за Пловдив" (1075 ), Славчо Атанасов от Местна коалиция "НФСБ (ВМРО-БНД)" (688) и Николай Радев от БСП за България (621). В Пловдив обаче все още няма официални данни при 100% отчетени СИК протоколи за избор на Общински съвет, обработени са 84.03%.

"Бяха трудни избори, но ние от ГЕРБ и лично аз, работихме сериозно, отговорно и мотивирано, както и досега, за да заслужим доверието на асеновградчани. Смятам, че ме подкрепиха предимно млади хора, но доверие са ми гласували и хора от средната възраст, които са ме наблюдавали как работя като общински съветник и как защитавам интересите им и тези на града. Затова най-сърдечно благодаря на всички, които ми дадоха своя глас. Ясно осъзнавам, че получената подкрепа идва заедно с огромна доза отговорност. Ето защо гарантирам, че ще дам всичко от себе си. Няма да дам повод на никой от гласувалите ми доверие да съжалява, че ме е подкрепил. Мога смело и отговорно да кажа, че ще работя за благото на община Асеновград“, коментира изборния си успех Янев.

34-годишният Димитър Янев е магистър по туризъм. Това ще бъде вторият му мандат като общински съветник в местния парламент на Асеновград.

Източник: Asenovgrad.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини