Първа самостоятелна изложба на Васил Папазов

Галерия "Крис" ще представи първата самостоятелна изложба на асеновградския художник Васил Папазов в Деня на народните будители.

Васил Папазов е роден в Чепеларе, но е отраснал в Асеновград. Започва да рисува в гимназията. Негов учител е големият асеновградски художник Георги Ковачев. Учителят става и негов най-добър приятел. Васил Папазов се гордее и с познанството си с художника проф. Иван Кирков, който е оставил ярка следа от своя живот и творчество в Асеновград и не само. Двамата имат идея да направят съвместна изложба преди смъртта на проф. Кирков, но това така и не се реализира.

Васил Папазов е нарисувал стотици картини, които са поели своя път в домове и галерии в България и чужбина. Изпод четката му излиза чудни пейзажи от любими кътчета на Родопите и Берковския Балкан, където в последните години прекарва повечето време. През годините е участвал в почти всички национални изложби в Пловдив и София, организирани по линията на самодейното изкуство. Носител е на златен, сребърен и бронзов медал в тези изложби. Особено мил му е сребърният медал, връчен лично от проф. Дечко Узунов.

Изложбата ще бъде открита на 1 ноември от 17:30 ч.

Източник: Asenovgrad.NET

Коментари в сайта

Последни новини