Капсула на времето ще лежи заровена в двора на Етнографската къща до 2049 г.

На 11 ноември ще се навършат 30 години от откриването на Етнографската къща в Асеновград. За да отбележат празника, ръководството и екипът на музея са подготвили богата програма с много изненади. Една от тях ще бъде напълно реставрираната фасада на къщата, известна още като "Синята къща" заради цвета ù.

Актьорите от "Театрална работилница за мечти" ще представят кратък етюд, с който ще пренесат присъстващите във времената на семейство Чанос – първите собственици на къщата. Ще има и прожекция на филм, заснет по време на откриването на къщата преди 30 години.

"Капсула на времето" е също част от любопитните инициативи за празника. Вече над два месеца всеки посетител на музея има възможността да напише и постави своето пожелание, завет, мечта и така да се съхранят днешните послания за бъдещите поколения. Тези които все още не оставили своето послание, вечерта в понеделник ще имат тази последна възможност. Последна, защото капсулата ще бъде заровена в двора на възрожденската къща. Следващото й отваряне се предвижда да стане едва след 30 години. Музейниците приканват всички желаещи да се включат във вълнуващата инициатива и да споделят празника.

Началото на програмата е в 17:30 ч. 

Източник: Asenovgrad.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини