Прокуратурата в Асеновград привлече като обвиняем 60-годишния К.М за влаковия сблъсък

Районната прокуратура привлече като обвиняем и задържа К.М. (60 г.) за причиняване на телесни повреди на три лица при нарушаване на правилата за експлоатация на жп съоръжения. Обвинението е за това, че на 12 ноември в Асеновград, като служител по транспорта нарушил правилата за експлоатация на жп съоръжения и по непредпазливост причинил телесни повреди на три лица, като деянието е извършено в пияно състояние – престъпление по чл. 343 ал. 3 във вр. ал. 1 буква Б вр. чл. 342 ал. 2 от Наказателния кодекс.
Припомняме, че вчера около 7 ч. е бил подаден сигнал на тел. 112, че на охраняем жп прелез на Околовръстен път за Асеновград пътнически влак, идваш от Пловдив, се е ударил в преминаващ от там лек автомобил Опел Астра, в който са пътували трима мъже. Те са откарани в болница, като вследствие на удара са им причинени телесни повреди.
Според първоначалните данни причина за пътното произшествие е неспусната железопътна бариера на прелеза.
Обвиняемият К.М. е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.
Предстои Районната прокуратура да внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него. По делото се извършват процесуално-следствени действия.

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини