Горанов не дава да се пипа данъчната система до 2022 г.

Балансиран бюджет с приемственост и предвидимост. Така финансовият министър Владислав Горанов определи макрорамката за 2020 г. По мнението му така се постигали дългосрочни цели.

Цел на бюджета е запазване на фискалната прогнозируемост и стабилност. По думите на Горанов данъците се запазват. Темата за промяната на данъчната система можела да се постави в нов управленски мандат или чак през 2022 г.

610 милиона лева повече отиват за образование, доволен е финансист номер едно. Повече пари се дават и за здраве, пенсии и социални плащания.

Очакваме безработицата да продължи да намалява, подчерта още Владислав Горанов. Той очаква средната работна заплата в края на мандата да може стигне 1500 лева. Поетапно се увеличава минималната работна заплата, за да се остави бизнес модата на ниско заплащане.

Финансовият министър се надява социалните партньори да предложат механизъм, с който ролята на държавата да не е толкова важна в тази посока. Продължава тенденцията за икономически ръст.

Балансираният бюджет бил уредът за преминаване през неблагоприятни икономически ситуации. Реформите ставали най-вече през законите, а бюджетът е само коректив.

Пред депутатите Горанов заяви готовност да опровергава всички спекулации по темата.

Вчера, 12 ноември, депутатите приеха Бюджета на Здравната каса (НЗОК) и на Държавното обществено осигуряване (ДОО) на първо четене.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Не
    Независим
    0 0
    20:19, 13 ное 2019
    Хубаво текат парите, и се вдига бюджета, само дето отиват в такива като наглите от болницата в Пазарджик
Последни новини