Ученици от Райковската гимназия искат да създадат "Гората на ППМГ"

Учениците от 9"б" клас на Природо-матемаматическата гимназия изпратиха писмо за намерения до своя директор, в което споделят идеята си да създадат "Гората на ППМГ". Заедно с класния си ръководител Анна Камбурова деветокласниците работят по проект "Научи се да даряваш". "По време на реализацията му се роди идеята за обединяване на две благородни каузи - класния ни проект и 100-годишнината на ППМГ, като желаем да се включим активно чрез нашата идея в отбелязването на това значимо за училището и общността събитие", пишат в писмото си младежите.
И предлагат от името на ППМГ "Васил Левски" да организират и реализират инициатива по засаждане на дръвчета в изгорялата гора над Райково.
"Избрахме точно това място заради това, че преди там е имало гора, а след пожара тя бе изцяло унищожена. Всички знаем нуждата от гората и ползата от нея, както и необходимостта всеки един от нас, като членове на обществото, да имаме грижата и отговорността за запазване на екологичното равновесие", казват деветокласниците. Идеята им е да приобщят към начинанието си настоящи и бивши ученици, техните близки и приятели, учители и всеки, който прояви желание, на едно място и заедно да се направи добро за града и за природата. Така ще се създаде "Гората на ППМГ" - гора, която да бъде грижа и отговорност на учениците на Райковската гимназия и която може да се разраства напред във времето. "Тази гора ще даде живот и ще носи спомена за 100-годишнината на гимназията, като се надяваме да вдъхновява бъдещите възпитаници за още по-мащабни начинания", категорични са учениците от 9"б".

СмолянБгвести
 

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини