Йовковци отбелязват Световната седмица по предприемачество

За поредна година в СУ „Йордан Йовков“  се отбелязва Световната седмица по предприемачество. В партньорство с Джуниър Ачийвмънтот 18 до 21 ноември във  всички паралелки, изучаващи предприемачество се провеждат  открити уроци по различни теми и на различни места.

Тема на уроците в I a, в и г класове бе „Ани и панаира “, а в 1 б клас – „Как се работи в екип?“.  По време на урока малките предприемачи  от I б, преподававателките  и родителите им изработиха коледни изделия за училищния базар.

Учениците от втори а клас проведоха урок по предприемачество на тема: „Професии в моето семейство. Видове професии.”  Гости на урока бяха директорът на училището, г-жа Кюпрюджиева, и много от родителите. След като децата разказаха за мечтаните от тях професии и за професиите на близките си, няколко от гостите  разказаха за своята работа.  Малките предприемачи от вториб  клас проведоха урока си с кариерния консултант Марияна Карева, с когото децата споделяха за професиите на родителите си. Вториг клас гостува в Пожарната служба и учениците отблизо се запознаха с професията на пожарникаря, благодарение на интересната демонстрация от работещите там.

В четвърти а и в  кластема на уроците за малките предприемачи  бе: „Сладки О понички“. Учениците от четвърти в клас посети центъра за кариерно ориентиране и се запознаха с технологичния процес за изработване на понички. С много желание и интерес малките предприемачи изработиха понички. Те получиха своите сертификати, а след това имаха вкусна изненада.

клуб Журналист и клуб Фотосвят

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини