Запушени шахти и реки по улиците на Асеновград

Второ денонощие продължава да вали в региона на Пловдив, където за днес бе обявен жълт код за опасно време. Рано сутринта паднали камъни на пътното платно затвориха временно участък от пътя Асеновград - Смолян. Получен бе сигнал за пътен инцидент между два автомобила, за щастие без жертви и ранени. 

В Асеновград улиците се превърнаха буквално в реки, като на места поройният дъжд разруши части от асфалтовите настилки. Причина за стичащата се с часове вода бяха затлачените от листа шахти. Предприети са мерки по почистването им.

През изминалото денонощие нивата на по-голямата част от наблюдаваните реки са се повишили в резултат на валежи, информират от МОСВ. По-съществени повишения са регистрирани на река Марица при Белово (+95 см), река Чепеларска при Бачково (+73 см), река Юговска при Лъки (+62 см), река Арда при Китница (+168) и Вехтино (+128 см).

Водните количества на реките в Източнобеломорския басейн са около праговете за средни води, само водните количества на Марица при Белово, Въча при Забрал, Чепеларска при Бачково и Арда при Рудозем са около праговете за високи води.

На 27 ноември опасни метеорологични явления в страната не се очакват. През нощта облачността ще продължи да се разкъсва и намялава. Вятърът ще отслабне и в повечето райони ще стихне. Минималните темпераури ще са между 0° и 5°. Утре над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността. Максималните температури ще са между 9° и 14° , за региона на Пловдив 6° – 12° .

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини