33 °C

Музеят "Васил Левски" и Бачковският манастир с най-много гласове от Пловдивска област в "Изборът на българите"

С 1 155 гласа до момента Бачковският манастир се нарежда на второ място от всички предложения от област Пловдив в гласуването за четвъртите Годишни награди в туризма. С най-много гласове от региона е Националният музей "Васил Левски" в Карлово с 1 275 гласа. Далеч назад са Античният театър, къщата-музей "Иван Вазов" в Сопот, Тракийската гробница в Старосел, Червената църква в Перущица и други.

Другите три предложения от Асеновград събират към днешна дата съответно:

 Асенова крепост - 177 гласа

– село Косово - 122 гласа

– Исторически музей - 108 гласа

Водач във временото класиране за предпочитанията на българите е Музеен комплекс Цари Мали град в Белчин с цели 16 315 гласували за него. Следват Музей Рилски манастир в Рилската света обител - 13 796 гласа, Архитектурно-музеен резерват Арбанаси - 13 684 гласа, Панорамата в Плевен - 12 112 гласа, Археологически резерват Плиска - 11 936 гласа и Националният исторически музей в София с 11 075 гласа.

Следващи в класацията, засега, са:

Архитектурно-етнографски комплекс "Етър" - 8 982 гласа

Мадарски конник - 8 357 гласа

Дряновски манастир - 8 301 гласа

Национален парк-музей "Шипка" - 5 498 гласа

Зоопарк-София - 4 992 гласа

Музей-крепост "Баба Вида" - 3 275 гласа

Архитектурно-исторически резерват Царевец - 2 929 гласа

Архитектурно-исторически резерват Копривщица - 2 552 гласа

Белоградчишките скали и крепост - 1 458 гласа

Археологически комплекс Перперикон - 1 293 гласа

Хижа "Скакавица" и Седемте Рилски езера - 1 183 гласа

Онлайн вотът ще определи носителите на призове в общо 16 категории в конкурса на Министерството на туризма. Кандидатите, които се борят за призове, са близо 100, разпределени в 6 професионални категории, 5 художествени и 4 специално предназначени за българските общини.

Голямата награда в категория "Изборът на българите" традиционно се определя  сред всички обекти, включени в "100-те национални туристически обекта" и "50-те малко познати места".

Всички категории можете да видите подробно в сайта на конкурса.

Гласуването продължава до 6 декември.

За гласуване в "Изборът на българите" натиснете ТУК. 

В търсачката напишете областта, града или конкретната забележителност, за която искате да дадете своя вот и след като откриете търсеното - гласувайте.

Наградите ще бъдат връчени на официална церемония в София на 16 декември.

********************************************

Обективните резултати в конкурса са гарантирани като гласуването е ограничено на база IP адреси. За реален глас се отчита само едно заявено желание за кандидатура в дадена категория, направено от едно устройство. Всички подадени повторно гласове от същия IP адрес се регистрират като недействителни.

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 07.07.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Ще се занимавате с подготовката на мероприятие от служебен, семеен или обществен характер. На работното място направете всичко, за да предотвратите назряващ конфликт. Успехите ви ще са налице, но няма да задоволят и ще продължите да преследвате целите си. Любовта ви даде сили, не я загърбвайте.
07 юли 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Възможно е да се получи застой в работните ви планове. Това е по причини, не зависещи от вас лично. Изчакването на по-благоприятен момент за действие само ще увеличи шансовете ви. Няма да ви липсва добро настроение. Заслугата за една придобивка ще бъде на човек, с чиято помощ ще я осъществите.
07 юли 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
С каквото и да се захванете днес бъдете сигурни, че ще се справите успешно. От лъха увереност и ентусиазъм за всяко нещо, с което се захващате. Ще ви се наложи да обясните бъдещите си намерения на ваш познат, който ви е разбрал погрешно. Бъдете спокойни, че нищо няма да попречи на конкретно ваше намерение днес, свързано с любимия човек. поощрение
07 юли 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Задълбоченото ви отношение към детайлите в работата ще подобри печалбите, но не при всички ще са високи. Поне е сигурно, че ще елиминирате възможността да сгрешите и ще се доближите до желаните резултати. Успешно ще се противопоставите на стреса с музика, спорт или друго, което душата ви иска.
07 юли 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Добрата атмосфера на работното място и в семейството ще направи денят ви успешен. С творчески подход ще подобрите работните си проекти, намирайки по-доброто решение за всеки от тях. Естествено, има още какво да научите и тази перспектива ви кара да не спирате в развитието си.
07 юли 2020

Хороскоп за Дева

Дева
С правилните си решения ще успеете да подредите делата си по начина, който желаете и това ще внесе спокойствие в душата ви. Професионалната ви подготовка е факт, с който ще се съобразяват и който ще ви доближи до успеха. В тази връзка предстои да получите оферта, която ще ви привлече с перспективите си.
07 юли 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Работата ви днес ще е много ползотворна. Настойчиви сте, когато искате да постигнете нещо и това ще се окаже определящо за резултатите, които постигате. Предстои ви период на утвърждаване на позициите, по време на който не трябва да пестите усилия, за да вършите както досега работата си. Очаква ви финансово стабилизиране.
07 юли 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Не се оставяйте на течението. Вземете нещата в свои ръце и ще получите повече. Развитието на служебен въпрос ще ви направи по-нетърпеливи, но вие умеете да се въздържате. Рискът от загуби също е реален, мислете преди да подписвате важни документи. Добра развръзка на семейно събитие.
07 юли 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Възможно е днес да ви се наложи да заемете страна от два възможни избора, а на вас да ви се иска да комбинирате повече варианти. С повече дипломатичност и убедителни доводи имате шанс за успех, но не бива да се предавате при първия малък неуспех. Изберете онова, което е най-добро да вас и работата ви, дори да ви се наложи да правите неща, които не са ви приятни.
07 юли 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не са изключени трудности днес да представителите на Козирог, но възможностите ви също не са за пренебрегване. Имате избора за решите как точно да постъпите в дадена ситуация и само можете са се радвате, че не сте поставени пред свършен факт. Заедно с близък човек ще успеете да намерите най-доброто решение на възникнал въпрос. Любимия човек очаква нещо от вас.
07 юли 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес сте обсебени от сърдечни въпроси и не ви се мисли за работа. Имате добри шансове с представител на зодия Близнаци, но внимавайте с тяхната двойственост. Любовта ви изпълва с енергия и жизненост и нови творчески проекти.
07 юли 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Погълнати сте от предстоящо начинание, в което ще участвате наравно с други. Обмислете условията и се обърнете към подходящите хора или институции. Ако решите да действате самостоятелно, рискувате да се изправите пред пречки, които са трудно преодолими за сам човек. Не се лишавайте от опита на колегите си.
07 юли 2020
Последни новини