28 °C

Предпразнично: Над половин милион българи празнуват имените си дни в последния месец на годината

Няма друг месец, който да "бие" декември по празнична натовареност, включително като най-наситен откъм имени дни - всеки втори ден някой има повод да почерпи, за да се слави името му. Най-известните, разбира се, са Никулден (6 декември), Рождество Христово (25 декември) и Стефановден (27 декември), когато наздравица за имената си вдигат почти 600 хиляди българи:

около 197 хиляди Никола, Николай, Никол, Николина и Николета (и производните им Нина, Ненко/а, Ненчо, Кольо, Нелина, Ния)

малко над 137 хиляди Христо и Христина (а също и Християн/а, Кристиян/а, Христофор, Радомир/а, Радослав/а, Радостин/а, Младен/ка, Емил/ия)

близо 259 хиляди Стефан/а, Стефка и Стефания (както и Венцислав/а, Стамен/ка, Станимир/а, Станислав/а, Станчо/ка, Стоил/ка, Стоян/ка, Соня, Станьо, Стойко, Цанко, Цонко, Запрян).

А ето и другите имени дни до края на месеца:

4 декември - Света Варвара (Варвара, Варадин)

5 декември - Свети Сава (Сава, Савина, Съби, Събка, Славомир/а, Елисавета)

9 декември - Света Ана (Ана, Анна, Яна, Ани, Анита, Анелия)

12 декември - Свети Спиридон Чудотворец (Спиридон, Спиро, Дарин/а, Дария)

14 декември - Свети мъченици Тирс, Левкий и Калини (Снежана, Снежа, Белослава)

17 декември - Свети пророк Даниил (Данaил/а, Даниел/а, Денислав/а)

20 декември – Игнажден (Игнат, Искра, Искрен, Огнян/а, Светла, Пламен/а)

21 декември – Света мчца Юлиания (Юлиан/а, Юлиян/а)

22 декември - Великомъченица Анастасия (Анастас, Сия, Сийка, Ася)

24 декември - Бъдни вечер (Бисер/ка, Бистра, Евгени, Евгения)

26 декември - Давид и Йосиф

Най-много именици пък - около 780 хиляди, има през януари, когато се заредят Васильовден, Йордановден (Богоявление), Ивановден, Антоновден и Атанасовден.

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 12.07.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Тревожите се излишно за важно събитие днес, тъй като всичко ще мине дори по-добре отколкото сте си представяли. С енергията, която блика от вас обаче успявате да заразите всички около себе си. Радвате се на покупка, която планирате от доста време. Не оставяйте нищо на случайността, когато става дума за личните ви взаимоотношения.
12 юли 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Ще пристъпите към реализация на задача, за която се подготвяте от доста време. Бъдете внимателни и не рискувайте излишно, особено ако действията ви са свързани с пари. Близките ви са най-добрия ви съветник в решаването на житейските въпроси. По-често търсете мнението им и не правете нищо на инат.
12 юли 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще се почувствате освободени, ако отдадете предпочитание на онези неща, които са ви приятни и които ще ви освободят от стреса. Напрежението на изминалите дни се отразява неблагоприятно на отношенията ви с околните, от което страдате всички. Вземете мерки и внесете баланс в живота си.
12 юли 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес зарадвайте приятно семейството си, без да се притеснявате, че ще пострада бюджета ви. С желание сте да задълбочите връзката си, но за това е нужно да балансирате поведението си, като не изпадате в крайности. Имате много път да извървите заедно. Личността ви ще стане интересна и за други от противоположния пол.
12 юли 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Бъдете внимателни и съсредоточени. Разсеяни сте и пропускате важни неща. Не взимайте присърце критиката на околните, но в случая е полезно да се вслушате в думите им. У дома ви очаква спокойствие. Това ще ви привлича и ще ви се иска да не го напускате. Все пак не винаги най-лесният избор е най-добрият.
12 юли 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Включете се активно във всичко, което се случва около вас, защото на много места можете да бъдете полезни. Приемате спокойно фактите, от които други биха се изнервили. Децата ви имат свои виждания за ваканцията и те трябва да намерят място в плановете ви. Но оставете време и за себе си.
12 юли 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Старателно се подгответе за това, което планирате през следващите дни, за да елиминирате изненадите. Във всички случаи ще останете резервирани към онези, които ви обещават бързи успехи. Погрижете се за здравето си и обръщайте внимание на дребните неща, които довеждат проблемите.
12 юли 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Не се плашете, ако днес в дома ви е малък хаос. Просто подходете с разбиране на неспокойствието на вашите близки и се опитайте да им помогнете доколкото ви е възможно. Ако имате възможност да работите - направете го, няма да съжалявате.
12 юли 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Очаква ви интересен и приятен ден днес. Предпочитате да си почивате, но често ще се случва така че ви занимават редица други неща. Ваш приятел очаква от вас компетентен съвет, към който ще е добре да подходите сериозно. Привлича ви определена възможност, но засега едва ли ще успеете да я осъществите. Имате шанса да стабилизирате отношенията си с близък човек.
12 юли 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не търсете причини за недоволство от близките си. Трудностите са ви направили по-раздразнителни, но има защо и да сте доволни. Това, че сте заедно и можете да си помагате е достатъчен повод да се усмихнете на живота. Дайте предимство на всичко онова, което ви прави щастливи и му се посветете.
12 юли 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Настроението ви днес е чудесно и затова бъдете сигурни че с каквото и да се занимавате, този ден ще бъде много приятен за вас. Не изпускайте възможността обаче да поговорите сериозно с приятел за отношенията помежду ви. В интимната сфера се радвате на разбирателство и споделени чувства. Получавате примамливо предложение за вечерта.
12 юли 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Уважавайте свободата на другите и не пречете на никого да живее живота си такъв, какъвто го иска, както и вие не бихте допуснали някой да ви нарежда. Но с житейските си примери успявате да внушите, че преди да се поиска, трябва да се даде. Насърчавайте доброто у другите и го възпитавайте у децата си, те са вашето бъдеще.
12 юли 2020
Последни новини