На Студентския празник: Засилено полицейско присъствие край барове и дискотеки в Пловдивско

Взети са всички необходими мерки за опазване на обществения ред и недопускане на пътни инциденти по повод 8-и декември. Около увеселителните и питейните заведения в цялата област Пловдив, където ще има празнуващи студенти, полицейското присъствие ще бъде засилено и в случай на необходимост, младите хора ще могат веднага да се обръщат за помощ от силите на реда, информират от ОД на МВР.

На предварителни срещи със собствениците и управителите на заведенията, както и с представителите на охранителните фирми, са разменени контакти за бърза реакция при необходимост. Проведени са инструктажи и стриктно ще се следи в заведенията да не се допускат непълнолетни, посетители с огнестрелни и пиротехнически изделия.

В дните около Студентския празник е създадена организация и за осигуряване на безопасността на движение по пътищата на обслужваната територия. Полицейските екипите ще следят за управление на МПС от неправоспособни водачи или от шофьори, употребили алкохол или наркотични вещества. При проверките служителите ще бъдат безкомпромисни към онези участници в пътното движение, които грубо нарушават Закона за движение по пътищата и с поведението си създават опасност за останалите.

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини