Готвят цялостен ремонт на централния площад в Асеновград, сцена заменя фонтаните

Общинските съветници в Асеновград дадоха съгласие Общината да кандидатства за финансиране на цялостен ремонт на второто ниво на площад "Акад. Николай Хайтов". Целият проект е на стойност над 9 милиона лева и е разделен на 2 етапа. Общината ще кандидатства по Оперативна програма "Региони в растеж" за първия етап.

Второто ниво на площада се явява и покривна конструкция на Търговския център. През пролетта той бе затворен, поради неотложната вече нужда от ремонт. Обследванията от специалисти констатираха нарушение на бетонното покритие и ерозирала армировка. "Конструкцията трябва да бъде разрушена изцяло и изградена наново като се повдигне с 60 сантиметра", обясни пред медиите зам.-кметът Стоян Димитров. Проектът предвижда още на мястото на шадраваните да бъде изградена сцена със съблекални за провеждането на различни празнични и концертни изяви. "Съгласно заложеното в проекта, Търговският център ще се остане такъв, няма как да бъде превърнат в паркинг", отговори на въпрос на журналистите вицекметът по строителство.

Междувременно стана ясно, че на 9 декември в Общината е внесена подписка с имената на над 600 асеновградчани, които настояват, че въпросният ремонт е крайно наложителен и вече не търпи не отлагане.

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини