Прокуратурата иска отстраняване от длъжност на кмета на Несебър

Отстраняване от длъжност на кмета на Несебър Николай Димитров поиска Специализираната прокуратура днес.

Управникът на крайморската община е с обвинение като ръководител на организирана престъпна група за за купуване на гласове.
Той беше задържан малко преди местните избори през октомври. А тях спечели безапелационно още на първи тур.

След ареста на избрания за четвърти мандат за кмет Димитров, се създаде безпрецедентна ситуация, тъй като седдмица след вота   той не можа да встъпи в длъжност понеже беше в ареста.

В крайна сметка градоначалникът се закле с белезници и под конвой на 11 ноември.

На 23 декември, миналата година, Специализираният наказателен съд измени мярката му за неотклонение в от „задържане под стража“ в парична гаранция от 50 000 лева.

Според магистратите няма опасност той да се укрие, отпаднала е и опасността да извърши ново престъпление, доколкото са събрани значителен обем доказателства по досъдебното производство.
На 27 декември 2019 г. определената на Николай Димитров парична гаранция беше внесена. От  2 януари той отново изпълнява функциите си на кмет на община Несебър.
Специализираната прокуратура обаче иска отстраняването му от длъжност до приключване на досъдебното производство, тъй като в качеството си на кмет той е основен работодател на голям брой фирми и лица в общината и разполага с възможности да повлияе на свидетели.

Haskovov.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини