Некачествено изпълнение на тротоарна настилка и площадки установи оглед в кв. "Запад"

Ръководството на община Асеновград е констатирало множество забележки при извършения оглед на ремонтните дейности в квартала и е изпратило уведомителни писма до изпълнителите да предприемат действия. Част от установените нередности са некачествено изпълнение на тротоарна настилка и детските площадки, както и на спортни игрищата. Наклонът на положената асфалтова настилка на една от улиците не отговаря на изискванията, поради което дъждовната вода влиза в блоковете, а кучешката площадка е обрасла в растителност. Това съобщи зам.-кметът Стоян Димитров и уточни, че от тази седмица фирмите, осъществили ремонтните работи по проекта за благоустрояване и облагородяване на кв. "Запад", ще започнат да отстраняват нередностите.

Проектът се реализира с евросредства, с изключение Зона 5. За нея необходимата сума бе осигурена от спестен при провеждане на обществени поръчки финансов ресурс по Оперативна програма "Регионално развитие". Мотив за временно преустановяване на ремонтните дейности през лятото на 2019-а са били неблагоприятните климатични условия за засаждане на растителност.

Проектът бе реализиран със средства в размер на 5 млн. лева безвъзмездна финансова помощ. Допълнително 1 млн. лева бе националното финансиране. Община Асеновград не е съфинансирала проекта, но наложените финансови корекции трябва да бъдат платени от нея.

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини