Борисов се срещна с престолонаследника на Абу Даби шейх Мохамед бин Зайед Ал-Нахаян в Египет

    Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с престолонаследника на емирство Абу Даби и заместник-върховен главнокомандващ на въоръжените сили на ОАЕ шейх Мохамед бин Зайед Ал-Нахаян. Разговорът между двамата лидери се състоя в рамките на официалната церемония по откриването на новата египетска военноморска база „Бернис“ на брега на Червено море.

    По време на срещата премиерът Бойко Борисов и шейх Мохамед бин Зайед Ал-Нахаян са били единодушни, че е необходимо динамиката на двустранното сътрудничество да бъде запазена и да бъдат създадени конкретни предпоставки за още по-активно партньорство.

    Обсъдени са бъдещите възможности за надграждане на връзките в сектори като енергетика, земеделие, туризъм, иновации и високи технологии.

    Българският министър-председател е изразил увереност, че и занапред диалогът между България и ОАЕ ще продължи да бъде конструктивен и ще дава добри резултати. Премиерът Борисов е изтъкнал, че участието на България в Световното универсално изложение EXPO 2020 в Дубай ще допринесе за икономическото израстване на отношенията между двете страни на още по-високо ниво.

    Министър-председателят Бойко Борисов и престолонаследникът на емирство Абу Даби са отбелязали доброто сътрудничество в секторите на вътрешните работи, борбата срещу организираната престъпност и тероризма, противодействието на наркотрафика, киберпрестъпността.

    Премиерът Борисов е посочил, че двете страни могат да обменят ценен опит относно стабилността и сигурността. „След последните ни разговори през октомври 2018 г. политическите развития в света и региона потвърждават значението на обмена на специализиран опит и информация за противодействие на всички рискове и заплахи, произтичащи от радикални и екстремистки организации и идеологии“, са думите на българския премиер, цитиран от пресслужбата на Министерски съвет.

    Бойко Борисов  участва в тържествената церемония по откриването на новата египетска военноморска база „Бернис“ заедно с министър-председателят, с президента на Арабската република Египет Абдел Фаттах Ас-Сиси и престолонаследника на емирство Абу Даби и заместник-върховен главнокомандващ въоръжените сили на ОАЕ шейх Мохамед бин Зайед Ал-Нахаян.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Of
      offshore
      3 -1
      12:13, 15 яну 2020
      Отишъл е да нагледа парите си.
    Последни новини