Млад баща и спортист от Чепеларе, отстрами биатлонистите в Руполдинг

Откакто стана баща, Димитър Герджиков е безпощаден на стрелбището. Биатлонистът от Чепеларе отсрами националите в спринта на 10км от световната купа в Руполдинг/Германия/, съобщава "24 часа" .

27-годишният Герджиков свали всички 10 мишени, зае 54-то място и единствен от българите успя да влезе в преследването на 12.5км. В неделя. В тази дисциплина участват първите 60 от спринта. С две грешки Красимир Анев стана 61-и и само заради 0.7сек се размина с преследването. С два пропуска Антон Синапов е 69-и, а с 3 Владимир Илиев е 72-и. В Руполдинг спечели французинът Мартен Фуркад, за когото това е 80-та победа в кариерата.

Миналия кръг в Оберхов/Гер/Герджиков също бе безгрешен в стрелбата в спринта. Тогава чепеларецът зае 49-та позиция. В Оберхов обаче нямаше преследване. В щафетата там той успя да си тръгне без наказателна обиколка, като в първата стрелба свали от раз всички мишени, а при втората имаше нужда от 3 допълнителни патрона.

Така след раждането на дъщеря си Анастасия, с която на 22 декември го дари националката по биатлон Десислава Стоянова, Герджиков не е виждал затворена мишена.

СмолянБГести

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини