Жан-Пол Готие повече няма да е дизайнер на дрехи

Cветовно известният дизайнер Жан-Пол Готие обяви броени дни преди ревюто на най-новата си колекция в Париж, че това ще е последното подобно шоу и той повече няма лично да се занимава с дрехи.

Ревюто е посветено на 50-годишната му работа в света на модата и след него той ще се оттегли с пищно парти, съобщи "Франс прес".

От неговия бранд заявиха за агенцията, че бизнесът му с парфюми и луксозни стоки продължава, но 67-годишният дизайнер спира да проектира облекла. Той спря да прави конфекция през 2015 г., за да се съсредоточи върху висшата мода на ръчно изработвани модели, които могат да си позволят предимно жени с доста добри доходи. Съвсем доскоро той настояваше, че няма намерение "да остави ножиците".

"Лошото момче" на модата, както го наричат, става известен през 80-те години, когато парижката модна сцена е потънала в декадентски дух. Готие имаше и кариера в телевизията като един от водещите на сериала Eurotrash. Преди две години той представи свой кабаретен спектакъл, частично основан на биографията му. Той се казваше Fashion Freak Show и се играеше в прочутото "Фоли Берже" във френската столица.

Сега говорителка на Gaultier казва за АФП, че подобно на преминалият към интериорен дизайн японски ветеран Кензо французинът остава в модните среди, но в други сфери.

В характерен за него шеговито-провокативен стил Готие разпространи видео съобщение, на което сякаш дава ексклузивно интервю по телефона. Облягайки се на шезлонг, той прошепва "Сега ще ти издам нещо - това ще е последното ми шоу с висша мода. Трябва да дойдеш, не може да пропуснеш такова нещо, но, но, но... гарантирам ти, че Gaultier Paris продължава, висшата мода продължава. Имам нова концепция, за която ще ти кажа по-късно с всичките малки тайни. Очаквате ни! Целувки, целувки!"

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини