10 °C

Небивал интерес към обсъждането на местния проектобюджет, залата - пълна, въпросите - десетки

Изображение 1 от 2

   

  Пред почти препълнена зала премина днес публичното обсъждане на бюджета на община Асеновград за 2020 г. Срещата започна в традиционния ред – откриване и даване думата на ресорния зам.-кмет по финансите. Теньо Манолов запозна присъстващите със заложените параметри в тазгодишната план-сметка, след което думата бе дадена на присъстващите. И тук настъпи всеобщото учудване – за първи път от години желаещите да се качат на трибуната и да поставят своите въпроси и предложения се оказаха близо 20. Един след друг се изказваха граждани, общински съветници, кметове на села, след тях още граждани. Въпросите се сипеха, което накара вицекмета Манолов да си записва прилежно, както се оказа после, казаното от асеновградчани.

  Костадин Костадинов повдигна отново въпроса за общинска полиция. "Наясно сме, че тази година едва ли ще стане, но ще поемете ли ангажимент това да се случи през този мандат?", попита той.

  Васил Канев поде темата, която след това бе повдигната и от други, а именно – плановете на общинското ръководство за нов стадион и спортна зала. Основното питане бе за заложените за проектиране 130 хил. лв., за това защо е нужно да се разрушава съществуващия стадион, откъде ще се намерят средствата за нови спортни съоръжения при финансовото състояние на общината и т.н.

  Кметът на Мулдава Алиосман Топал обърна внимание на факта, че училището и площадките в селото са в окаяно състояние. "Децата няма къде да играят. Моля ви да помислите за изграждането на спортно игрище", посочи той.

  Кметът на Боянци Димитър Димитров изрази недоволство, че селото има включен само един обект (за ул. "Речна"), при това на 1/3 от исканата сума. "Дайте поне половината от нужните 96 хил. лв.", призова той местната управа. 

  Георги Коройчев засегна проблема за транспортната схема на Асеновград и по-конкретно за прекомерната натовареност на на няколко улици.

  Атанас Кендев наблегна на лошото състояние на вазите на централния мост, които са дело на големия наш художник и скулптор Коста Ламбрев.

  Жители на Долни Воден поискаха чакълиране на улица, тъй като в момента в новоизграден квартал там хората газят в кал, за да влязат в домовете си.

  Повдигнати бяха и въпроси за Карааланово училище, колективния трудов договор на медицинските сестри в детските ясли, проблема с водата на ул. "Матей Преображенски", двора на Детска градина "Дружба" и редица други.

  На част от тях двамата заместник-кметове – Теньо Манолов и Стоян Димитров, дадоха отговори още в края на обсъждането. За други обаче не стигна времето, а имаше и още граждани, които чакаха ред за трибуната. Така или иначе всеки от тях ще трябва да подаде писмено предложенията си, за да бъде спазен реда.

  Обсъждането приключи близо 2 часа след началото си.

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 27.02.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Работата ви днес ще бъде доста разнообразна, затова със сигурност няма да скучаете нито за миг. Доверете се на вътрешния си глас при взимането на важни решения. Колегите ви подкрепят, а и вие спокойно можете да се доверите на съветите, които ви дават. Имате възможността да стабилизирате отношенията си с човек от обкръжението си, на когото особено държите.
  27 фев 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Ясните ви цели водят до точни и практични действия, изчистени от всякаква суета и губене на внимание. Силни сте, когато сте спокойни, въпреки, че и в хаоса не губите присъствие на духа си. Работни промени, с които трябва да се съобразите. Не съжалявайте за развитието на професионален въпрос, скоро ще откриете, че нищо не е загубено.
  27 фев 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Ще останете доволни от търговските си занимания. Ще ви се отдаде да направите сполучливи споразумения и сделки. За пътувания и лични промени сте особено настроени. Кроите планове, които с лекота ще осъществите. Неомъжените ще срещнат своят чакан партньор. Ще вложите много хъс, отстоявайки своите позиции, което ще се хареса на тези, които разчитат на вас.
  27 фев 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Днес имате много добри възможности и перспективи за намиране на нова работа, а за някои дори в чужбина. За бизнеса денят е обещаващ, но не всичко ще зависи от личното желание и усилия. Здравословен проблем ще отшуми. Притесненията ви в тази насока ще се окажат напълно неоснователни. Повече внимание към партньора.
  27 фев 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Решени сте да промените онези неща в живота си, които ви пречат да се чувствате пълноценни, като хора и професионалисти. На първо време ще започнете от обкръжението си и това ще бъде и първата ви грешка. Потърсете вината за неудовлетворението си във вътре в себе си, има какво да направите, за да изчистите съзнанието си от натоварващите ви мисли.
  27 фев 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Промяната на обстановката около вас ще ви тласне към размисъл и съпоставяне на вече известни факти. Настроението ви често ще се мени, но в края на деня ще имате повече желание за развлечения. Приятелските ви отношения с хората от обкръжението ви правят по-добри и успешни в начинанията.
  27 фев 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Развитието на професионален проблем ще добие друга насока след получено известие днес. Не реагирайте импулсивно, бъдете разсъдливи и последователни. Ще получите възможност за изява на потенциала си и трябва да покажете активност. Възползвайте се и ще спечелите както пари, така и слава.
  27 фев 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Обединете усилията си с ваши съмишленици за реализация на професионалните си планове. Проявете отстъпчивост, ако се наложи, но не правете компромиси с принципите си. Увереността и желанието, които личат от действията ви привличат подкрепата на околните.
  27 фев 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ако сте гъвкави в преговорите и умерени в претенциите си, без да искате всичко веднага и на всяка цена, ще постигнете победите си. Общуванията в деловата сфера ще се отразят положително и на личния ви живот. С доброто си настроение и навременни действия ще направите и други щастливи.
  27 фев 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Предстоят ви много задачи, коя от коя по-спешна и неотложна. Не се изкушавайте да поемате и чужди ангажименти, въпреки популярността, която биха ви донесли. Рискувате да потънете в тях. Оставете си време и за себе си. Вечерта ви очаква хубаво настроение за танци и развлечения с колегите.
  27 фев 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще се потрудите повече, но в крайна сметка ще постигнете желаното. Делово споразумение ще подобри позициите ви на работното място, а също и финансите ви. Ще защитите интересите и успокоите душата си. Ангажиментите ви няма да се отразят понижаващо на настроението ви, свикнали сте на натоварване.
  27 фев 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  С предимство в програмата ви ще са деловите срещи днес. От тях очаквате да постигнете договорености и приключване на търговска сделка. Заложете на умереността в думите и реакциите си. В противен случай рискувате да загубите добрите си позиции, което не е целта ви. Стремежът ви към промени ще наруши спокойствието на дома ви, но перспективите са обещаващи.
  27 фев 2020
  Последни новини