22 °C

Небивал интерес към обсъждането на местния проектобюджет, залата - пълна, въпросите - десетки

Изображение 1 от 2

   

  Пред почти препълнена зала премина днес публичното обсъждане на бюджета на община Асеновград за 2020 г. Срещата започна в традиционния ред – откриване и даване думата на ресорния зам.-кмет по финансите. Теньо Манолов запозна присъстващите със заложените параметри в тазгодишната план-сметка, след което думата бе дадена на присъстващите. И тук настъпи всеобщото учудване – за първи път от години желаещите да се качат на трибуната и да поставят своите въпроси и предложения се оказаха близо 20. Един след друг се изказваха граждани, общински съветници, кметове на села, след тях още граждани. Въпросите се сипеха, което накара вицекмета Манолов да си записва прилежно, както се оказа после, казаното от асеновградчани.

  Костадин Костадинов повдигна отново въпроса за общинска полиция. "Наясно сме, че тази година едва ли ще стане, но ще поемете ли ангажимент това да се случи през този мандат?", попита той.

  Васил Канев поде темата, която след това бе повдигната и от други, а именно – плановете на общинското ръководство за нов стадион и спортна зала. Основното питане бе за заложените за проектиране 130 хил. лв., за това защо е нужно да се разрушава съществуващия стадион, откъде ще се намерят средствата за нови спортни съоръжения при финансовото състояние на общината и т.н.

  Кметът на Мулдава Алиосман Топал обърна внимание на факта, че училището и площадките в селото са в окаяно състояние. "Децата няма къде да играят. Моля ви да помислите за изграждането на спортно игрище", посочи той.

  Кметът на Боянци Димитър Димитров изрази недоволство, че селото има включен само един обект (за ул. "Речна"), при това на 1/3 от исканата сума. "Дайте поне половината от нужните 96 хил. лв.", призова той местната управа. 

  Георги Коройчев засегна проблема за транспортната схема на Асеновград и по-конкретно за прекомерната натовареност на на няколко улици.

  Атанас Кендев наблегна на лошото състояние на вазите на централния мост, които са дело на големия наш художник и скулптор Коста Ламбрев.

  Жители на Долни Воден поискаха чакълиране на улица, тъй като в момента в новоизграден квартал там хората газят в кал, за да влязат в домовете си.

  Повдигнати бяха и въпроси за Карааланово училище, колективния трудов договор на медицинските сестри в детските ясли, проблема с водата на ул. "Матей Преображенски", двора на Детска градина "Дружба" и редица други.

  На част от тях двамата заместник-кметове – Теньо Манолов и Стоян Димитров, дадоха отговори още в края на обсъждането. За други обаче не стигна времето, а имаше и още граждани, които чакаха ред за трибуната. Така или иначе всеки от тях ще трябва да подаде писмено предложенията си, за да бъде спазен реда.

  Обсъждането приключи близо 2 часа след началото си.

  Източник: Asenovgrad.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Още новини

  Хороскоп за 29.09.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  С подходящи аргументи и с приветливо поведение ще впечатлявате аудиторията, без да се натоварвате емоционално. Добрите познания, опит и ерудиция ще ви позволят да предвидите точните ходове, откривайки добри перспективи за себе си. С доказаните си качества ще привличате интереса към себе си и ще получите интересно предложение.
  29 сеп 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Има реална опасност да разпилеете енергията си за дреболии. Може би си поставяте прекалено много задачи. Ориентирайте се към практичната страна на нещата и си дайте сметка доколко плановете ви са приложими. Заемете се с най-лесно изпълнимите и ще останете удовлетворени. Помислете за предстоящо начинание.
  29 сеп 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Някои от вас недооценяват подкрепата, която ви се предлага. Колкото по-рано установите предимствата, толкова по-добре за вас. Не допускайте неловка ситуация да промени намеренията ви. Момента е подходящ за действия и не спирайте да сте активни. Здравословните ви проблеми вече отшумяват и това е достатъчен мотив да се отдадете на желанията си.
  29 сеп 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Благоприятен ден за тези, които се занимават с бизнес. Контактите ви днес ще са ползотворни, ако успеете да бъдете едновременно убедителни и дипломатични. Не пренебрегвайте деловите си ангажименти, имате добри шансове за постигане на нещо значимо. Опитайте се да релаксирате вечерта.
  29 сеп 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Трудолюбието и позитивното ви мислене ще запазят тенденцията на добрите развития около вас. Държанието ви се възприема добре и това е възможност да наложите идеите си, стига те да са в полза на повече хора. Не позволявайте лошото настроение на околните да ви влияе негативно.
  29 сеп 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Време е да наложите ред в мислите си, хаоса, който ви владее ви причинява щети. Започване на нова работа е сред приоритетите, но има и друго, което бихте желали да реализирате. Пътуване или събитие, свързано със семейството ще провокира у вас по-вълнуващи емоции. Не пренебрегвайте хората до себе си, с чиято любов и подкрепа ще стигнете далече.
  29 сеп 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Вътрешен порив ще ви кара да търсите близостта на хора, които до сега са стояли в периферията на контактите ви. Нечии чувства ще ви покажат, че сте желани и значими за някого. Безспорно щастието ще ви озари, но няма да пренебрегнете бизнеса си. Нови идеи ще ви помогнат да се разгърнете и успеете в начинанията си.
  29 сеп 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  За да имате успешен ден, ще ви се наложи отрано да организирате делата си и да работите концентрирано върху всяка част от работата си. В противен случай ще разпилеете енергията си и ще загубите ценно време. Разчитайте предимно на себе си, особено за важни дела. Научаване добри новини, касаещи ваш много близък човек.
  29 сеп 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Смело и с хъс ще навлезете в бизнес, който е нов за вас. Имате опит в новите дейности, ще се справите и сега. В здравословно отношение не сте застрашени от физически сривове. Настроението ви ще се подобри вечерта, може би защото до себе си ще имате желан човек.
  29 сеп 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Усилията ви изглежда са повече от предвидените, но за това пък ще получите приходи,.които ще надминат очакваното. Не бъдете алчни и приемете това, което ви се предлага. Прибързаните решения както винаги няма да ви донесат предимство, за това, ако е възможно избегнете ги. Очаква ви ново запознанство.
  29 сеп 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Днес ще ви се наложи да промените плановете си, тъй като едва ли срещате нужното съдействие, за да ги осъществите. Нека това обаче не ви притеснява, тъй като просто момента не е подходящ, затова ще ви се наложи да изчакате с действията си. Приятел ще ви предложи нещо, на което трудно ще устоите. Опитвате нещо ново вечерта, което ви въодушевява.
  29 сеп 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Срещайки подкрепата на околните, ще се разгърнете в много посоки, окрилени от добрите взаимоотношения. С изненада ще откриете възможност за изгодна инвестиция и няма да се губите в съмнения, а ще действате. Лични срещи, на някои от които ще вземате важни решения за бъдещето си.
  29 сеп 2020
  Последни новини