37 °C

Небивал интерес към обсъждането на местния проектобюджет, залата - пълна, въпросите - десетки

Изображение 1 от 2

   

  Пред почти препълнена зала премина днес публичното обсъждане на бюджета на община Асеновград за 2020 г. Срещата започна в традиционния ред – откриване и даване думата на ресорния зам.-кмет по финансите. Теньо Манолов запозна присъстващите със заложените параметри в тазгодишната план-сметка, след което думата бе дадена на присъстващите. И тук настъпи всеобщото учудване – за първи път от години желаещите да се качат на трибуната и да поставят своите въпроси и предложения се оказаха близо 20. Един след друг се изказваха граждани, общински съветници, кметове на села, след тях още граждани. Въпросите се сипеха, което накара вицекмета Манолов да си записва прилежно, както се оказа после, казаното от асеновградчани.

  Костадин Костадинов повдигна отново въпроса за общинска полиция. "Наясно сме, че тази година едва ли ще стане, но ще поемете ли ангажимент това да се случи през този мандат?", попита той.

  Васил Канев поде темата, която след това бе повдигната и от други, а именно – плановете на общинското ръководство за нов стадион и спортна зала. Основното питане бе за заложените за проектиране 130 хил. лв., за това защо е нужно да се разрушава съществуващия стадион, откъде ще се намерят средствата за нови спортни съоръжения при финансовото състояние на общината и т.н.

  Кметът на Мулдава Алиосман Топал обърна внимание на факта, че училището и площадките в селото са в окаяно състояние. "Децата няма къде да играят. Моля ви да помислите за изграждането на спортно игрище", посочи той.

  Кметът на Боянци Димитър Димитров изрази недоволство, че селото има включен само един обект (за ул. "Речна"), при това на 1/3 от исканата сума. "Дайте поне половината от нужните 96 хил. лв.", призова той местната управа. 

  Георги Коройчев засегна проблема за транспортната схема на Асеновград и по-конкретно за прекомерната натовареност на на няколко улици.

  Атанас Кендев наблегна на лошото състояние на вазите на централния мост, които са дело на големия наш художник и скулптор Коста Ламбрев.

  Жители на Долни Воден поискаха чакълиране на улица, тъй като в момента в новоизграден квартал там хората газят в кал, за да влязат в домовете си.

  Повдигнати бяха и въпроси за Карааланово училище, колективния трудов договор на медицинските сестри в детските ясли, проблема с водата на ул. "Матей Преображенски", двора на Детска градина "Дружба" и редица други.

  На част от тях двамата заместник-кметове – Теньо Манолов и Стоян Димитров, дадоха отговори още в края на обсъждането. За други обаче не стигна времето, а имаше и още граждани, които чакаха ред за трибуната. Така или иначе всеки от тях ще трябва да подаде писмено предложенията си, за да бъде спазен реда.

  Обсъждането приключи близо 2 часа след началото си.

  Източник: Asenovgrad.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Още новини

  Хороскоп за 03.07.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Денят ще е благодатен на срещи и установяване на полезни контакти. Работата ви ще е интересна, спорна, и повече отколкото очаквате. Обмислете добре идеите си и пътищата за осъществяването им. Не пренебрегвайте полезната информация, която ще научите помежду другото. Роднини ще ви зарадват с вести, имащи отношение към общите ви начинания.
  03 юли 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Посветете се на важните за вас задачи, без да се разпилявате с маловажни неща. Имате прекрасни идеи, които чакат своята реализация, създайте условията за нея, бъдете наблюдателни и разчитайте знаците по пътя си. Много хора ще ви приветстват и помагат. Следвайте убежденията си, те са вашата пътеводна светлина.
  03 юли 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Днес ще имате възможността да се утвърдите като коректен и лоялен партньор. Справяте се отлично със завършването на важен проект, което е сериозна крачка в професионалното ви развитие. Предстои ви скорошна стабилизация във финансов план, което ще ви даде възможност да разширите сферата на проектите си.
  03 юли 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Перспективна идея ще ви вдъхнови да заживеете с планове за нейното осъществяване. Настроението ви ще нарасне, ще ви направи активни и по-добри. Наред с това не пренебрегвайте задълженията си, отделете време на всичките си задачи. Дошла навреме вест ще внесе повече яснота в намеренията ви.
  03 юли 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Работещите в производството, търговията и бизнеса ще продължат и днес да се занимават със служебните си задачи. Трети ще мислят за почивката си, тръгвайки на път. Във всички случаи ще се ползвате с внимание и разбиране, няма да срещате непреодолими препятствия пред себе си. Приемете приятелската покана за среща.
  03 юли 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Старанията, които влагате в делата си ще дадат резултати. Но, понякога се налага и да се съобразявате с обстоятелствата, като отстъпите от позициите си - при спорове например, а също и при видими здравословни проблеми. Не въвличайте близките си в рисковани начинания. Спестете им това напрежение.
  03 юли 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Не изисквайте прекалено много от обкръжението си. Всеки има своите приоритети, които следва,колкото и да не ви се иска. Търпението ви към тях ще повиши уважението им и ще ви помогне да се освободите от напрежението, което носите. Вечерта е подходяща за гости. Поканете някого или вие отидете.
  03 юли 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Овладейте емоциите си и не се впускайте в рисковани начинания. Възможността да пострадате сериозно ако го сторите е доста голяма. Заемете се с ежедневните си ангажименти и не се разсейвайте със странични проекти. Имате предостатъчно работа, която не търпи отлагане. Очаква ви привлекателно предложение за вечерта.
  03 юли 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Преценявайте добре обстановката, като не прекалявате с търпението на околните. В добра форма сте и изпълнени с ентусиазъм. Трансформирайте излишната си енергия в нещо полезно, творческите ви идеи заслужават внимание. Нека не ви възпират отминали неудачи, дайте воля на въображението си.
  03 юли 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Характерни за вас днес са противоречията, които са иначе чужди на зодиакалния ви знак. Чувствате, че стоите на кръстопът и не сте сигурни кой от пътищата е най-правилния за вас. Най-удачния вариант е да се захванете с нещо, което вече сте започнали и да оставите времето да работи за вас. Бъдете сигурни, че не след дълго ще разберете това което ви интересува.
  03 юли 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Предстоят ви приятни задължения днес. Привлечени сте от бъдеща възможност, която е свързана с известни инвестиции, но пък е доста перспективна. Обърнете повече внимание на отношенията си с човек, когото пренебрегвате напоследък. Сами знаете колко ценен е той за вас.
  03 юли 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Вие сте безспорен, неизтощим източник на енергия и свежо чувство за хумор. Работите усърдно и всеотдайно, и резултатите не закъсняват. Внимавайте да не влезете в пререкание с близките си. Приятелите заслужават повече внимание и това го разбирате и днес. Организирайте в тяхна чест събиране и се повеселете.
  03 юли 2020
  Последни новини