6 °C

Небивал интерес към обсъждането на местния проектобюджет, залата - пълна, въпросите - десетки

Изображение 1 от 2

   

  Пред почти препълнена зала премина днес публичното обсъждане на бюджета на община Асеновград за 2020 г. Срещата започна в традиционния ред – откриване и даване думата на ресорния зам.-кмет по финансите. Теньо Манолов запозна присъстващите със заложените параметри в тазгодишната план-сметка, след което думата бе дадена на присъстващите. И тук настъпи всеобщото учудване – за първи път от години желаещите да се качат на трибуната и да поставят своите въпроси и предложения се оказаха близо 20. Един след друг се изказваха граждани, общински съветници, кметове на села, след тях още граждани. Въпросите се сипеха, което накара вицекмета Манолов да си записва прилежно, както се оказа после, казаното от асеновградчани.

  Костадин Костадинов повдигна отново въпроса за общинска полиция. "Наясно сме, че тази година едва ли ще стане, но ще поемете ли ангажимент това да се случи през този мандат?", попита той.

  Васил Канев поде темата, която след това бе повдигната и от други, а именно – плановете на общинското ръководство за нов стадион и спортна зала. Основното питане бе за заложените за проектиране 130 хил. лв., за това защо е нужно да се разрушава съществуващия стадион, откъде ще се намерят средствата за нови спортни съоръжения при финансовото състояние на общината и т.н.

  Кметът на Мулдава Алиосман Топал обърна внимание на факта, че училището и площадките в селото са в окаяно състояние. "Децата няма къде да играят. Моля ви да помислите за изграждането на спортно игрище", посочи той.

  Кметът на Боянци Димитър Димитров изрази недоволство, че селото има включен само един обект (за ул. "Речна"), при това на 1/3 от исканата сума. "Дайте поне половината от нужните 96 хил. лв.", призова той местната управа. 

  Георги Коройчев засегна проблема за транспортната схема на Асеновград и по-конкретно за прекомерната натовареност на на няколко улици.

  Атанас Кендев наблегна на лошото състояние на вазите на централния мост, които са дело на големия наш художник и скулптор Коста Ламбрев.

  Жители на Долни Воден поискаха чакълиране на улица, тъй като в момента в новоизграден квартал там хората газят в кал, за да влязат в домовете си.

  Повдигнати бяха и въпроси за Карааланово училище, колективния трудов договор на медицинските сестри в детските ясли, проблема с водата на ул. "Матей Преображенски", двора на Детска градина "Дружба" и редица други.

  На част от тях двамата заместник-кметове – Теньо Манолов и Стоян Димитров, дадоха отговори още в края на обсъждането. За други обаче не стигна времето, а имаше и още граждани, които чакаха ред за трибуната. Така или иначе всеки от тях ще трябва да подаде писмено предложенията си, за да бъде спазен реда.

  Обсъждането приключи близо 2 часа след началото си.

  Източник: Asenovgrad.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 26.01.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Денят е прекрасен за вас, но поради дреболиите, в които сте се заровили има опасност да не го усетите. Отърсете се за миг от неприятностите и се огледайте. Имате чудесни възможности да направите деня си приятен. Семейството ви с готовност ще се отзове на предложението ви за излет в планината.
  26 яну 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Работата ви днес ви предлага много възможности. От вас зависи как ще предпочетете да работите, затова се спрете на най-доброто за момента. Сътрудничеството на работното място днес е особено ползотворно, благодарение на него ще постигнете неща, които не сте и очаквали. Имате време да обмислите отношенията си с любимия човек и може би да преосмислите поведението си.
  26 яну 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Убедени сте, че вървите по своя си път и трудно ще се поддадете на внушения, въпреки желанието на някои да ви разколебае. Бъдете последователни в действията си и планирайте дългосрочната си програма, като не пренебрегвате и маловажните детайли в нея. Предстояща визита ще ви направи по-активни в организацията й.
  26 яну 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Решавайте възникващите въпроси своевременно, не ги оставяйте да се натрупват. Последователност в работата и дипломатични отношения, това са част от условията да имате повече свобода в действията. Изберете подходящ момент, за да съобщите своето решение на партньора си, с което да го зарадвате.
  26 яну 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Почти не съществуват неща, които да са в състояние да ви откажат от намеренията в. И резултатите ще са налице. Амбицията ви по отношение на един проект е особено голяма и сте склонни да действате рисковано. Помислете сериозно какво да направите, за да задържите вниманието на някой, който вече губи търпение.
  26 яну 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Днес някои от вас отделят прекалено много време за дреболии. Незначителни спречквания с близките ви в къщи може да развалят настроението ви. Добре е да прекарате деня извън дома, далеч от всякакви проблеми. Възможности в тази насока няма да ви липсват и остава само да проявите нужната решимост. Не се поддавайте на инерцията.
  26 яну 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Сега е момента да осигурите финансово бъдещето си. Изключителният успех на проект, който завършвате ще ви позволи да инвестирате средства в много доходоносен бизнес. Интуицията и трезвата ви преценка ще ви подскажат на кого да се доверите.
  26 яну 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Ще успеете да свършите по-голяма част от планираното. При добра организация и реална преценка на възможностите ви, няма да ви притесни нищо. Оставяте на втори план сърдечния си партньор и това може да доведе до нежелани последици. Поговорете и обяснете добре намеренията си.
  26 яну 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ще са ви необходими немалко усилия днес, за да осъществите набелязаните цели. Вие обаче сте твърдо решени да постигнете намеренията си и едва ли нещо ще е в състояние да ви откаже. На моменти обаче сте твърде напористи и това може да остави грешно впечатление у околните, така че опитайте се да контролирате емоциите си. Не действайте прибързано.
  26 яну 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Личните предпочитания и деловите задачи ще се превърнат в приоритетни за вас, но те ще ви носят добро настроение и печалби. Желанията ви днес ще се сбъдват и без да си давате много труд.. Едно пътуване ще ви срещне с интересни хора. У дома ще научите новини, свързани с по-младите представители на семейството.
  26 яну 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ако се освободите от натоварващи мисли имате предпоставки денят ви да е приятен. Не се лишавайте от нещата, които ви карат да се чувствате свободни и да живеете пълноценно, търсете ги, ако ви липсват. Не пренебрегвайте почивката и мислете за бъдещето си, ще си помогнете от сега, ако подредите добре програмата си.
  26 яну 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  С желание и готовност сте да свършите всичко, което планирате. Въпреки съботния ден програмата ви е натоварена, но ще се справите. Нещо приятно и очаквано ще внесе много светлина и радост в живота ви. До вас ще има някой, който ще ви помогне по-добре да се организирате и да осъзнаете значимостта си за другите.
  26 яну 2021
  Последни новини