Пет мъже в сянката на жените си у нас...

Стара максима гласи, че зад всеки успял мъж стои една умна жена. Дали обаче и обратното е вярно? Безспорно историята помни много случаи, в които представителки на нежния пол конкурират мъжете по ум, кураж и хладнокръвие. Много често техните половинки остават в сянка и летописите ги споменават само като "мъжете на еди-коя си…". Има и други случаи обаче - когато такива мъже отказват да използват славата на жените си като трамплин към своя успех и не търсят дивиденти от нея. Те светят със своя собствена светлина и тяхната липса в светлината на прожекторите се дължи на дискретност, а не на безличие.

Сред тези представители на силния пол е Единбургският херцог Филип - съпругът на кралица Елизабет Втора, който още преди 57 години е приел факта, че ще бъде винаги принц и никога крал. С усмивка и разбиране приемал успехите на жена си и барон Ротшилд, който шеговито се представял като "съпруг на Надин". Брачният партньор на писателката Джоан Роулинг също не ревнува от славата й и дори отказва да харчи от нейните милиони. В българските среди също има доста примери, в които мъжете приемат факта, че нежните им половинки са генералите в семейството, пише в. "Монитор".

1. Андрей Пръмов и Меглена Кунева

Четвърт век - толкова време е минало, откакто Меглена Кунева и Андрей Пръмов си казват заветното "Да". Бракът им е един от най-продължителните в политическите среди у нас. Вероятно това се дължи на факта, че икономистът не е от мъжете, които са ревниви към успехите на жените си. Не им пречат и различните партийни пристрастия - името му бе спрягано в "червените" листи, а съпругата му е известна с десните си и либерални възгледи.

Андрей Пръмов не е от мъжете, които се изкушиха да се възползват от славата на жените си. За своята кариера той разчита на образованието си - завършил е УНСС, специализирал е в чужбина и е един от водещите финансови анализатори у нас.

2. Светлин Нейнски и Надежда Михайлова

Разводът на Надежда Михайлова преди 3 години бе изненадващ за хората, които не бяха близки с нея. Двамата с Камен Михайлов имаха 24-годишен съвместен живот. Лидерката на синята коалиция за Европарламента обаче рискува, водена от максимата, че човек трябва да е верен на чувствата си, а не на обществените предразсъдъци. Днес тя е неразделна със Светлин Нейнски, актьор и бизнесмен.

Зложелателите очакваха, че той ще я придружава на събития, за да поизлъска реномето си. Това обаче не се случи - Светлин е от рядката класа мъже, които разчитат на себе си, а не на някоя жена, която да утъпче пътя им. На фона на политическите изяви на Надежда той е в нейната сянка, но не защото му липсва самочувствие, а поради дискретност и скромност.

3. Дачо и Софи Маринова

"Като дойде кьоравата неделя, не пита!" С това Софи Маринова оправдава странната ситуация, в която изпадна, след като се залюби с доведения си син. Историята им бе предъвкана от всички медии, но това не смути младата двойка и не им попречи да се появява заедно на светски събития. Безспорно е обаче, че Дачо не осребри славата си на неофициален съпруг на звездата. Той придружава Софи, но отказва да бъде в светлината на прожекторите.

Едва съвместното им участие във "ВИП Брадър 4" разкри на хората що за птица е смуглият момък. Оказа се, че той не страда от звездомания, има завидна доза хладнокръвие, не се свени да бъде обсъждан като "мъж под чехъл" и въобще - не страда от излишна гордост и предразсъдъци. Към него дори имаше няколко предложения да дебютира като певец, но той отказа. Сватбата им бе отлагана два пъти, но двамата заключават, че така е по-добре - вярват в щастливата си звезда и във факта, че липсата на един подпис няма да накърни чувствата им.

4. Тишо и Венета Райкова

Перлено сиви чорапи на Венета Райкова слагат начало на връзката й с Тишо. Именно това е подаръкът й за него, след като той признава по време на участието си в "Биг Брадър 1", че много я харесва. Двамата излизат заедно на вечеря, организирана от продуцентите. След това стават неразделни - и то не по сценарий. По време на съвместните им изяви във "ВИП Брадър 3" стана ясно, че тв водещата командва съпруга си без да се притеснява от околните. Той пък показа завидно самообладание и търпение, на които много мъже се учудиха.

Венета се прояви като железен генерал и мнозина съчувстваха на мъжа й. Тя обаче сподели, че положението всъщност било обратното - в къщи каквото той искал, това ставало. При всички случаи добродушният младок си остана с прозвището "Тишо на Венета". И може би това бе една от причините, подтикнали го даде молба за развод, която по-късно оттегли.

5. Тачо и Жени Калканджиева

Къде е Тачо? Това е въпросът, който най-често чуваше Жени Калканджиева, след като стана известна връзката й със Стефан Манов-Тачо. На недискретното любопитство тя отговаряше, че той не държи да привлича вниманието към себе си. Впрочем както биха постъпили истински мъже, които не желаят да използват славата на жените си като трамплин. Шефката на модна агенция "Визаж" се влюби в 11 години по-млад от нея мъж, който до този момент живеел в Испания, където семейството му имало бизнес. Именно там пламнала искрата между тях, заради която се върнал в София.

Сватбата им бе сред най-пищните светски събития на 2007 г., но дори и след нея той запази своята дискретност. Придружаваше я на партита само понякога, а злите езици обясняваха отсъствието му с раздори между тях. Според версията на Жени обаче Тачо просто не искал да привлича вниманието върху себе си, защото това не било полезно нито за бизнеса му, нито за вътрешното му равновесие.

Източник: club.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини