АРДА надигра и победи шампиона на Грузия

Отборът на АРДА записа първа победа на подготвителния си лагер в Турция, след като се наложи с 3:2 над Динамо Тбилиси, който е шампион на Грузия за 2019г. Това се случи пред погледа на президента Петър Пешев и бившият национален селекционер  Красимир Балъков.

Играчите на АРДА поеха инициативата още след първия съдииски сигнал, и създадоха две положениа чрез Румян Ховсепян и Илиас Хасани. В 15-та минута Спас Делев пресече подаване на грузински бранител, напредна сам в наказателното поле, но ударът му бе париран от стража на Динамо. В 23-та минута Делев застана зад топката за изпълнение на пряк свободен удар и не даде никакви шансове на вратаря , с което откри резултата. Съперникът на АРДА отговори с два слаби удара, които не затрудниха Караджов. В 40-та минута отново Спас Делев бе в основата на поредната опасна атака. Той пое топката и с далечен удар нацели гредата, а след няколко минути отнво изпробва силата на своя удар, но бе неточен.

След почивката Стамен Белчев направи няколко промени в игра, но отново неговите футболисти диктуваха действията на терена. В 56-та минута главният съдия отсъди дузпа за АРДА, след като Светослав Ковачев бе фаулиран в наказателното поле. Зад топката застана Иван Коконов, но вратаря на Динамо успя да хване ъгъла и изби топката. В 62-та минута след изпълнение на ъглов удар в наказателното поле на грзинския отбор се получи разбъркване, а Радослав Василев бе най-съобразителен,и от няколко метра се разписа за 2:0. Последваха нови силни минути за АРДА. В 60-та минута Лукас отправи хубав удар, но топката мина близко до гредата. Секунди по-късно Румен Руменов отбеляза първия си гол с екипа на АРДА, засичайки подаване на Рандал, с което направи резултата 3:0. Нови две опасни положения създадоха Александър Георгиев и Петър Христов, но до гол не се стигна. В игра за АРДА се появи юношата на клуба Емирджиан Сюлейманов, който е на с първия отбор още от лагера в Момчилград. В последните минути на мача съперникът ни успя да отбележи две попадени дело на Ахвледани в 87-та и Бабунадзе от дузпа в 89-та минута.

СТАРТОВ СЪСТАВ НА АРДА:
КАРАДЖОВ, ЛЕОНИ, ГАИЧ, ХАСАНИ, АТАНАСОВ, МАТИНОВ, ХОВСЕПЯН, ДЕЛЕВ, КОКОНОВ, КОВАЧЕВ, ВАСИЛЕВ

Следващата коонтрола на АРДА е на 28.01 срещу ЦСКА 1948.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини