Кърджалийци обраха златото на републиканското по борба за мъже в София

    Кърджалийци обраха златото на държавния личен шампионат по свободна борба за мъже, който се проведе в София. Двама наши състезатели взеха златото по безапелационен начин. На първото място на почетната стълбичка се изкачиха Рухан Расим и Георги Иванов.

     Републиканският шампион при юношите Рухан Расим от клуба за борба „Крепост”-Стремци”спечели златото в категория до 61 кг, като повтори пътя си на първенството за юноши в Сливен. Той спечели всичките си срещи с технически туш, включително и срещу досегашният шампион на страната.

     От федерацията настояват Рухан Расим не само да влезе в националния отбор на мъжете, но и да участва на европейски шампионат в Полша. Аз отказах с аргумента , че той е млад, едва на 18 г. и може да бъде контузен. Предпочитам да участва в европейското и световното първенства за юноши, където има шанс за златото. Това сподели за Кърджали бг вести президентът на клуба по борба „Крепост”-Стремци Велиятин Вели. Той каза още, че огромна заслуга за израстването на нашия борец има треньорът Саалим Наим, който е започнал кариерата си също от клуба по борба „Крепост”-Стремци.

      Благодарен съм на кмета инж.Хасан Азис, който полага големи грижи за спорта в общината и на който дължим тези успехи, подчерта Велиятин Вели.

      Георги Иванов, родом от кв.Гледка, който тренира в спортното училище в Димитровград пък бе безапелационен в категорията до 125 кг. Това ни съобщи неговият първи треньор от клуба по борба „Кърджали” Аталай Сюлейман. Аталай Сюлейман подчерта, че нашето момче е спечелило приза за най-резултатен състезател. Ще припомним, че Иванов стана шампион при юношите в Сливен и бе определен за най-техничен състезател.

    Радващо е , че двама борци от Кърджали са в челото на мъжете, каза още Аталай Сюлейман. За разлика обаче от Велиятин Вели, той е на мнение , че общината не полага достатъчно грижи за спорта. Аталай Сюлейман смята, че мнозинството от клубовете едва оцеляват и поради липса на пари ,резултатите им са скромни. Кметът Хасан Азис трябва да полага повече грижи за спорта, категоричен е Аталай Сюлейман.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини