Трима българи са блокирани в Ухан

Трима българи са в град Ухан и българското посолството в Китай поддържа непрекъснато връзка с тях, съобщиха от българското външно министерство.

Кметът на Петрич Димитър Бръчков съобщи за БНР, че с извънреден полет днес сутринта от Пекин се завръща българският ансамбъл "Пролет"от Петрич, който бе поканен да участва в китайския новогодишния карнавал. Става дума за 20 души, разказа временно управляващия българското посолство в Пекин Владимир Спасов пред бТВ.

Той обясни, че държавата Китай е подпомогнала състава, като е купила бързо билетите за връщане. Спасов бе категоричен, че няма заразени българи или други граждани на Европейския съюз.

Броят на жертвите на коронавируса от нов тип, който причинява пневмония, се е увеличил до 80, като заразените вече са около 2700 души, основно в Китай, предава TACC. Руската агенция се позовава на китайските медии и на официалните власти в Пекин.

Генералният директор на Световната здравна организация Тедрос Гебрейесус ще бъде в Пекин, за да обсъди с властите и експерти мерките срещу разпространението на опасната зараза, предава в същото време БНР.

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини