13 °C

С изложбата "Жената, виното, любовта" бе дадено началото на Празника на виното в Асеновград

Изображение 1 от 3

    Експозицията, подредена във фоайето на Градска библиотека "Паисий Хилендарски", тематично следва и разкрива погледа на автора им – художника Тихомир Панайотов, върху любовта към живота, към хората и взаимоотношенията помежду им.

    Счетавайки емоционалното богатство и стремежа към душевно вдъхновение, "Жената, виното, любовта" представя на посетителите си 34 картини в топли и по-остри цветове, чрез които майсторът на четката е изобразил виждането си за човешките навици и красивите моменти.

    "Виното е извор на живот още от дълбока древност. То е свързано и с жената. А скоро наближава и празникът Трифон Зарезан. Така си дадох сметка, че сега е и подходящият момент в тона и ритъма на празничните дни на Асеновград, посветени на виното, да бъдат представени точно тези произведения", обяснява Панайотов.

    Част от картините отразяват любовта към родината, към жената, други - към семейството и родния град. Сред творбите място е намерил и ликът на Цар Иван Асен, вдъхновил творецаа с това, че се е славил с добрина и благоразумие. В изложбата има и картини, които са по-абстрактни и декоративни.

    С експозицията на Тихомир Панайотов в Асеновград бе поставено началото на Празници на виното. Посланието му, отправено чрез нея към асеновградчани и гостите на града, е да се обичат и да се опияняват не само от вино, а и от любов.

    Източник: Asenovgrad.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини