БАБХ откри високо съдържание на немлечна мазнина в сирене

Българската агенция по безопасност на храните констатира високо съдържание на немлечна мазнина в проба от сирене, взета при проверката миналата седмица. "Пробата е от продукт, обявен като краве сирене и е произведен от български бизнес оператор", съобщават от БАБХ, но не конкретизират кой е той.

Инспектори на Агенцията проверяват предприятието, като се извършва пълно проследяване на произведените и разпространените в търговската мрежа количества, които незабавно ще бъдат изтеглени.

За констатираното нарушение на производителя ще бъде наложена глоба. Законът за храните предвижда имуществена санкция в размер от 2 000 до 4 000 лв. За първо нарушение, а при повторно - до 6 000 лв.

По време на проверката в София бяха взети общо 8 проби от млечни продукти, които бяха изследвани за наличие на немлечни мазнини. Пробовземането беше извършено в присъствието на представители на Комисия за защита на потребителите, двете асоциации на млекопреработвателите в България и асоциация „Активни потребители“.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    12
    123
    2 0
    23:04, 4 фев 2020
    Защо криете мошеника? И какъв е смисъла от тази никому ненужна информация поради нелепа или нарочна тайна?Народа ще голби измамника най добре ако знае името на този производител.Или пишете имена или изобщо не пишете нищо.
Последни новини